У Києві держреєстратора підозрюють в причетності до заволодіння квартирою на Печерську

image
9 Листопада 2023, 19:02
Поділитися:

9 листопада 2023 г. 18:24

У Києві правоохоронці оголосили про підозру посадовиці Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради. Її підозрюють у переоформленні прав власності на квартиру по вулиці Джона Маккейна, яка з 2018 року перебуває під арештом.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч вимогам законодавства щодо процедури державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, посадовиця внесла несанкціоновані зміни в автоматизовану систему Державного реєстру прав”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що на підставі цих змін було проведено незаконну перереєстрацію прав власності на квартиру, на яку ухвалою суду було накладено арешт у 2018 році і до теперішнього часу не скасовано. Згідно з актом про проведення електронних торгів, ринкова вартість квартири становить 1 875 978 гривень.

Правоохоронці повідомили жінці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 365-2 – зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги,

ч. 3 ст. 362 несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у столиці правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно киянки, яка самовільно збудувала комерційний об’єкт на комунальній землі. До своєї квартири на вулиці Володимира Покотила жінка добудувала приміщення площею 77 кв метрів та згодом продала “надбане” як комерційну нерухомість.

Читайте: У столиці викрили шахраїв, які незаконно заволоділи двома квартирами померлих киян

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона