У Києві чиновниця привласнила 1,3 млн гривень на закупівлі генераторів, – ФОТО

image
27 Січня 2023, 18:27
Поділитися:

Чиновницю Голосіївської районної держадміністрації підозрюють у привласненні понад мільйон гривень. Ймовірно, вона хотіла заробити на закупівлі генераторів для шкіл.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Ще більше важливих та актуальних новин Києва, області та України на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте.

За даними відомства, прокуратура вже повідомила про відповідну підозру начальниці управління. Статті 191 і 366 Кримінального кодексу – привласнення бюджетних коштів та службове підроблення.

Слідство з’ясувало, що управління освіти на тендері уклало з підприємством договори на закупівлю генераторів, щоб забезпечити електроенергією укриття 17 навчальних закладів Голосіївського району з очікуваною вартістю понад 3,7 млн гривень.

У Києві підозрюють чиновницю в привласнені 1,3 млн гривень на закупках генераторів, Офіс Генерального прокурора

При цьому посадовці забезпечили перемогу в тендері підприємцю, який запропонував ціни значно вище ринкових, що призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів на суму понад 1,3 млн гривень.

Слідство триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Згідно з даними на сайті Голосіївської РДА, управлінням освіти в районі керує Галина Полторак.

Нагадаємо, ми писали раніше, що САП та НАБУ повідомили про підозру 5 учасникам корупційної схеми з розкрадання понад 27 млн гривень при будівництві дошкільного закладу освіти у передмісті Києва.

Також повідомляли про те, що співробітники Служби безпеки України у Києві викрили у державному підприємстві «Укрінтеравтосервіс» злочинну схему одержання грошей від компаній-перевізників. До організації оборудки причетний начальник одного з управлінь вказаної установи.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua