У Києві чоловіка, що привласнив приміщення РАЦС за допомогою довірливої тещи, засуджено до 5 років позбавлення волі

image
12 Січня 2023, 15:07
Поділитися:

12 січня 2023 г. 15:04

В Оболонському районі столиці чоловік незаконно приватизував комунальне підвальне приміщення та з метою отримання прибутку планував здавати його у оренду. За висновками експертів, злочинною оборудкою шахрай завдав територіальній громаді Києва шкоди на загальну суму понад 3 млн гривень. Наразі, згідно рішення суду, за вчинення шахрайства він проведе 5 років за гратами.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, співробітники Оболонського управління столичної поліції отримали інформацію про те, що 60-річний киянин замовив у невстановленої особи технічний паспорт та довідку про показники об’єкта нерухомого майна на свою 74-річну тещу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Потім фігурант уклав із родичкою договір купівлі-продажу та привласнив підвальне приміщення РАЦСу вже на своє ім’я. Він мав намір здійснити ремонт у вказаному приміщенні та здавати його в оренду.

Зазначається, що за висновками експертів правопорушник спричинив шкоду територіальній громаді Києва на загальну суму понад 3 млн гривень.

Слідчими поліції Києва за процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури чоловіку було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах

Наразі Оболонський районний суд Києва виніс вирок порушнику у вигляді 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у липні 2022 року правоохоронці викрили оборудку 60-річного чоловіка, який шахрайським способом заволодів технічними приміщеннями будівлі Оболонського РАЦС. Спритник оформив право власності на нього за своєю 74-річною тещею, а згодом “перекупив” у неї нерухоме майно.

Читайте: На Київщині за вимагання 10 тисяч доларів неіснуючого боргу судитимуть банду рекетирів

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона