У Києві через антисанітарію з родини вилучили трьох дітей, – ФОТО

image
25 Січня 2023, 11:48
Поділитися:

У Києві на Троєщині поліція виявила сім’ю, де батьки не приділяють належної уваги своїм дітям.

Про це повідомили в Поліції Києва.

У столиці через антисанітарію у родини забрали трьох дітей, Поліція Києва

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте.

За словами інспекторки сектору ювенальної превенції Деснянського управління поліції Анастасії Майстренко, поліцейські провели із киянкою профілактичну бесіду, у ході якої їй пояснили, що вона має виправити умови проживання, а представники комісії прийняли рішення про вилучення трьох дітей – 2011, 2017 та 2022 років народження.

Ми поспілкувалися із сусідами та мешканцями багатоповерхівки на вулиці Драйзера, котрі підтвердили, що 35-річна мати не займається їхнім вихованням. У квартирі ми побачили бруд, розкидані дитячі речі та відсутність їжі. Хлопчика та двох дівчаток доправили до медичного закладу, де їх оглянуть лікарі, а соціальні працівники у свою чергу приймуть рішення щодо їх подальшого перебування, – розповіла Майстренко.

Також правоохоронці склали на жінку протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей. Санкція статті передбачає накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У столиці через антисанітарію у родини забрали трьох дітей, Поліція Києва

У столиці через антисанітарію у родини забрали трьох дітей, Поліція Києва

Поліція просить не залишатися байдужими та негайно повідомляти на спецлінію «102» для оперативного реагування на можливі факти залишення дітей у небезпеці або очевидні випадки невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей.

Як ми розповідали, у Києві правоохоронці спільно з соцпрацівниками вилучили з неблагополучної сім‘ї 4-місячного малюка. У квартирі, де мешкав хлопчик, були безлад та антисанітарія, що загрожувало життю та здоров’ю малюка.

Крім того, писали про те, що 22 листопада в Шевченківському районі Києва соціальні працівники та ювенальні поліцейські вилучили із горе-родини 5-річного хлопчика, який майже добу нічого не їв.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua