У Києві анонсували проведення міжконфесійної молитви у Бабиному Яру

image
27 Вересня 2023, 16:54
Поділитися:

27 вересня 2023 г. 16:45

У п’ятницю, 29 вересня, у роковини трагедії Бабиного Яру, Світовий Конґрес Українців, Український інститут національної пам’яті за підтримики Національного історико-меморіального заповідника “Бабин Яр” проведуть спільний міжрелігійний захід на вшанування пам’яті загиблих.

Про це, як передає KВ, повідомили у виданні “Український погляд”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться у повідомленні, спільна міжконфесійна молитва була започаткована у 2021 році, у 80-ті роковини трагедії.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Цьогоріч вшанування пам’яті жертв масових розстрілів у Бабиному Яру у 1941–1943 роках, відбудеться за участю представників урядових структур, найвищого духовенства Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви, духовних лідерів іудейських релігійних громад”, – зазначили у виданні.

Захід відбудеться 29 вересня у заповіднику “Бабин Яр”, поруч із пам’ятником “Менора”, о 14:30.

Долучатися до молитви запрошують всіх бажаючих незалежно від віросповідання. Після спільної молитви відбудеться вшанування пам’яті жертв розстрілів, покладання камінців та лампадок до пам’ятників на території заповідника.

Нагадаємо, лише за два дні 29-30 вересня 1941 року тут було розстріляно майже 34 тисячі київських євреїв. А впродовж двох років окупації Бабин Яр “забрав” життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, українських патріотів-націоналістів, полонених, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних, в’язнів концтаборів. Бабин Яр став одним з найбільших місць масових убивств цивільних, скоєних нацистами під час Другої світової війни.

Читайте: У Шевченківському районі столиці провулок Герцена перейменовано на провулок Бабин Яр

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона