У Києві 38 іноземних представництв відновили свою роботу – МЗС України

image
15 Травня 2022, 17:02
Поділитися:

Станом на 14 травня до Києва повернули свої представництва 38 країн. Посли та їх команди вже розпочали свою роботу та приймають громадян. У свою чергу українські дипломати вдячні міжнародним партнерам за підтримку.

Це свідчить про те, що західні партнери вірять у перемогу та майбутнє України.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Ми маємо Telegram-канал. Долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі всіх важливих та актуальних новин Києва, області та України.

Уже 38 іноземних представництв відновили свою роботу у Києві. Це ще один доказ того, що наші партнери вірять у перемогу, майбутнє та перспективи України, – йдеться у повідомленні відомтсва.

У Міністерстві закордонних справ України подякували партнерам за підтримку та висловили надію, що незабаром усі іноземні представництва повернуться до Києва.

До Києва повернулись вже 38 іноземних представництв, Міністерство закордонних справ України

Зазначимо, що процес повернення до Києва іноземних представництв останнім часом прискорився. Про його швидкість вказує той факт, що напередодні Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні говорив про відкриття 37 іноземних представництв, які відновили свою роботу в українській столиці. Зеленський подякував кожному з них. Він зауважив, що це свідчить про те, що Україна стоїть міцно і має перспективи, на відміну від російської федерації. Він упевнений, що згодомй інші іноземні представництва повернуться до нашої столиці.

Також ми писали, що відоме американське видання The Washington Post відкриває своє бюро у Києві. Редактор відділу закордонних справ The Washington Post Дуглас Джель зазначив, що відкриття офісу у столиці Києві означає, що редакція готується до висвітлення затяжної фази війни.

Крім того, раніше ми повідомляли про те, що у Київ все активніше повертаються мешканці. Вже значно менше, але потік автівок та людей продовжується. Так, до Києва на третій місяць з початку російського вторгнення росії повернулися близько 2,5 мільйонів мешканців, а це майже дві третини від довоєнного часу.

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua