У Красилівці жінка заявила про зґвалтування

image
6 Лютого 2019, 13:43
Поділитися:

Мешканка села Красилівка звинуватила свого знайомого у зґвалтуванні,  повідомляє  «Київ Оперативний».

Історія розгорталася за «класичною» схемою:  пішли  в магазин, купили вино, випили. Потім, за словами заявниці, у чоловіка «зірвало дах» – він розірвав  свій паспорт, розбив мобільний телефон, почав душити заявницю та зґвалтував. Після цього зник на чорному  ВМW на номерах литовської реєстрації. Жінка указала, що  автомобіль можна легко впізнати за пошкодженнями, які залишилися після ДТП.

Броварська поліція прийняла заяву, і як стало відомо «Трибуні-Броварів» із власних джерел, невдовзі затримала підозрюваного за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України та ч.1 ст. 152 ККУ.

Як повідомили в Броварському відділі поліції, згідно статистичних даних, у  2018 році  було зареєстровано 3 факти зґвалтування. Усі злочини розкрито: особи підозрюваних встановлено, факти зґвалтування доведено. Цього року зафіксовано один такий злочин.

Столичні правоохоронці з початку 2018 р. зафіксували 11 зґвалтувань, повідомляє «Інформатор».

Нагадаємо,  11 січня, вступили в силу правки до Кримінального Кодексу України, що стосуються секс-насилля та зґвалтування.

Зміни стосуються кримінально-правового захисту дітей. Нова редакція статей 152 та 153 вперше запроваджує кримінальну відповідальність за секс з малолітніми незалежно від їхньої згоди. Достатньо, щоб потерпілому було менше 14 років, а правопорушнику –  більше.

Перефразовано і ст. 153 КК. Спосіб здійснення зґвалтування або вчинення секс-насильства стосовно подружжя (дружини/чоловіка), колишнього подружжя є спеціальною кваліфікуючою ознакою, яка посилює відповідальність за злочин.

Тепер зґвалтуванням вважають «вчинення дій сексуального характеру, пов’язані із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи».

Джерело: Трибуна Бровари