У КПІ відкрили скульптуру “Юність” на честь українського студентства (фото)

image
26 Серпня 2023, 18:14
Поділитися:

26 серпня 2023 г. 18:01

До 125-річчя Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” у кампусі закладу відкрили скульптуру “Юність”. Головною героїнею композиції є дівчина-студентка, та присвячений твір всім студентам, які боронять країну на полі бою, волонтерять, створюють необхідні речі для фронту.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київського політехнічного інституту (КПІ) імені Ігоря Сікорського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Композиція присвячена усім студентам, які боронять нашу країну на фронті, здають кров, волонтерять, створюють роботів-розміновувачів, розробляють протези, фільтри для очищення води та багато іншого”, – зауважили в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В університеті впевнені, що нова скульптура стане талісманом, що приноситиме студентам удачу під час сесії.

Нагадаємо, навесні 2023 року у столиці відкрили 39-ту мініскульптуру в межах проєкту “Шукай!”. Композицію “Цукровий бурячок” розмістили на фасаді КПІ. Також у парку за 28-м корпусом студенти, викладачі та співробітники Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського висадили понад 70 сакур. Облаштування парку триває вже другий рік. За студентською ініціативою він матиме назву “Парк нескорених”. А біля ще одного столичного ВНЗ, Національного транспортного університету, встановили пам’ятник Тарасу Шевченку. Скульптуру встановили замість знесеного погруддя Пушкіна.

Читайте: На столичному Печерську замість знесеного Пушкіна встановили пам’ятник Шевченку з “Думою”

Фото: КПІ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона