У КП “Київбудреконструкція” провели обшуки у справі розкрадання на реконструкції Бортницької станції аерації

image
23 Серпня 2023, 16:25
Поділитися:

23 серпня 2023 г. 16:22

У столиці правоохоронці провели обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства “Дирекція з капітального будівництва та реконструкції “Київбудреконструкція”. Дії проводились в межах кримінального провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами при проведенні реконструкції Бортницької станції аерації. Мова йде про завищення вартості виконаних робіт на понад 6 млн гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомили в прокуратурі, комунальним підприємством у березні 2023 року за результатами проведеного тендеру було укладено договір з підприємством на проведення проектно-вишукувальних робіт по об’єкту “Реконструкція дамб мулових полів № 1 та № 2 Бортницької станції аерації”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що замовником та підрядником було визначено вартість закупівлі в розмірі понад 9, 8 млн гривень. Водночас, зауважили в прокуратурі, за результатами проведеної судової будівельно-технічної експертизи встановлено, що вартість робіт завищено на понад 6 млн гривень.

“…правоохоронці провели обшуки за адресами офісних приміщень комунального підприємства та вилучили оригінали документів щодо проведеної закупівлі, кошториси, акти виконаних робіт та інші документи, які мають значення для розслідування”, – йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

КП “Дирекція з капітального будівництва та реконструкції “Київбудреконструкція” підпорядковане Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, який з 17 липня 2017 року очолює Дмитро Науменко. За роботу цього департаменту відповідає заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, у липні 2023 року Київський міський голова Віталій Кличко відсторонив директора комунального підприємства “Київбудреконструкція” Анатолія Сульдіна від виконання службових обов’язків. Також щодо посадовця розпочали службове розслідування.

Читайте: Кличко відсторонив директора КП “Київбудреконструкція” від виконання службових обов’язків

Як інформувала KВ, черговий етап реконструкції дамб мулових полів Бортницької станції аерації (БСА) обійдеться столичним платникам податків у 250 млн гривень. Слід зауважити, що минулого року вказане КП вже замовляло у цієї фірми аналогічні роботи, які по невідомим громадськості причинам так і не були виконані. За останні роки на підсипку дамб БСА грунтом вже “пішло” майже 650 млн бюджетних гривень. І ця цифра зростатиме, адже без давно запланованої модернізації самої БСА кількість мулу, як і ризик прориву дамб, збільшується з кожним днем.

Читайте: Замість модернізації: дамби переповнених мулових полів БСА наростять ще на 250 мільйонів гривень

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона