У Коцюбинському встановили спортивний рекорд України (відео) – Містоінформ

У Коцюбинському встановили спортивний рекорд України (відео) – Містоінформ
16 Вересня 2024, 20:57
Поділитися:

У Коцюбинському встановили рекорд України з наймасовішого одночасного  виконання фізичних вправ. 1100 мешканців селища зібралися водночас на чотирьох локаціях задля підтримки здорового способу життя. Зараз ви бачите руханку на стадіоні ліцею №1. 

Анна Крисюк, генеральна директорка «Книги світових рекордів»:

«Я перший раз побачила, як об’єдналася вся громада, найменша громада в Україні, яка єднається довкола теми популяризації здорового способу життя, відновлення ментального здоров’я. І привід не має значення. Головне, що вони роблять це щиро і навіть у сонячну спеку. Вони довго чекали, тренувалися, щоб показати оцю єдність».

Марта Барандій, представниця омбудсмена України у Бельгії при ЄС:

«Я вважаю, що Україна повинна світити своїми талантами всьому світові. Ми повинні показувати, що саме наша нація, яка сьогодні бореться за свободу, заслуговує на це сяйво в середині  Європейського союзу».

 У встановленні рекорду взяли участь коцюбинці віком від 4 до 80 років.

Підтримати їх приїхали й титуловані спортсмени. Серед  них — перша українська рекордсменка, яка піднялася на Еверест і сім найвищих вершин семи континентів, Тетяна Яловчак.  А нині вона підкорює  найвищі вулкани світу.

Тетяна Яловчак, перша рекордсменка України з підкорення гірських вершин:

«Діти мають бути активними, спортивними. І це дуже гарна руханка. Я вважаю, таких заходів треба робити побільше».

Свої побажання рекордсменам висловила й абсолютна чемпіонка Європи, чемпіонка світу з із тхеквондо, президентка Федерації ММА Київської області Анжела Макеєва.

Анжела Макеєва, абсолютна чемпіонка Європи, чемпіонка світу із тхеквондо, президентка Федерації ММА Київської області:

«Побажання перше – це перемоги. А друге – завжди долучатися до таких крутих проєктів. Тому, що спорт – це життя, спорт надихає і спорт – це наше майбутнє».

Самі ж учасники встановлення рекорду – в захваті від такої події.

Максим, мешканець Коцюбинського:

«Мені дуже сподобалося. Нас було багато і ми веселилися».

Назар, мешканець Коцюбинського: 

«Було дуже класно, прямо супер. Ми сфоткалися з рекордсменами».

Мешканки Коцюбинського:

«Супер. Ми щасливі. Дуже позитивні емоції. Коцюбинський ліцей  №1 – вау!».

Під час встановлення рекорду його учасники зібрали майже 60 тисяч гривень на підтримку ЗСУ. А спортивне досягнення присвятили Дню свого селища.

Сергій Даніш, Коцюбинський селищний голова:

«Коцюбинське живе. Живе так само, як і вся Україна. З тривогами, з укриттями. Але сьогодні ми побачили, що дітки, дорослі хочуть нормально жити у нормальній країні. Ми сьогодні зібралися всім селищем. Показали всій країні як треба жити, як треба розвиватися. І звичайно дякуємо нашим Збройним Силам за те,  що нас оберігають».

Джерело: Містоінформ