У Коцюбинському перерахували голоси: результат виборів не змінився

image
30 Листопада 2020, 17:13
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Коцюбинська територіальна виборча комісія завершила повторний підрахунок голосів, поданих на виборах селищного голови і депутатів селищної ради. Підсумок голосування залишився незмінним: очільником селища з результатом 58,9% обрано Сергія Даніша, кожна з партій отримала ту саму кількість мандатів, що й після першого підрахунку. Про це ITV повідомило джерело в комісії.

Перерахунок голосів проводився відповідно до рішення суду за позовом колишньої селищної голови Ольги Матюшиної. Її результат на виборах також не змінився: 27,2% голосів.

Партія «Нові Обличчя» матиме в селищній раді 9 депутатів, УДАР – 6, «Слуга народу» – 5, «Європейська солідарність» – 4 і «Голос» – 2.

Нагадаємо, перерахунок голосів супроводжувався провокаціями. Зокрема, 26 листопада до приміщення селищної ради, де рахували бюлетені, вдерлася група озброєних чоловіків із закритими обличчями. Вони не пред’явили жодних документів і намагалися прорватися до бюлетенів. Працівники ради й депутати затримали нападників і передали їх поліції. Затримані мали при собі ножі та пістолети, були в бронежилетах і з боксерськими капами. Відповідальність за організацію провокації депутати селищної та районної рад від партій «Слуга народу» й «Нові Обличчя» покладають на Ольгу Матюшину і партію УДАР, від якої вона балотувалася.

Як повідомлялося, Матюшина була відсторонена від посади в березні 2018 р.: на сесії селищної ради їй висловили недовіру дві третини депутатів.

У вересні 2019 р. Київський окружний адміністративний суд відмовив Матюшиній у поновленні на посаді. У січні нинішнього року Шостий апеляційний адміністративний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін, а в лютому Верховний Суд відмовив у відкритті касаційного провадження.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV