У компаній DIM назвали маркери за якими інвестор обирають житло в умовах війни

image
21 Вересня 2023, 13:03
Поділитися:

21 вересня 2023 г. 13:03

У компаній DIM важливими маркерами успіху є виконання зобов’язань, реальна будівельна динаміка, якість продукту та вигідні умови придбання житла. І саме ці фактори є визначальними для покупця – чи співпрацювати з компанією. DIM одна з перших відновила будівництво в київському регіоні і ця швидкість відіграла важливу роль у досягненні позитивних результатів. Сьогодні об’єкти продажу компанії повернулися до рівня 50% від довоєнного періоду.

Про це KВ дізналася із коментаря співзасновника та керівного партнера групи компаній DIM Олександра Насіковського виданню “Де в Києві добре живеться?”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Ми одними з перших в київському регіоні відновили роботи на майданчиках ще в червні 2022 року, буквально за два місяці, як росіяни відступили, і це дало свої результати”, – розповів Насіковський.

Так, за його словами, сьогодні в компанії об’єкти продажів продажів сягають приблизно 50% від довоєнного рівня. 40% угод припадає на квадратні метри з високою ступінню готовності, ще 30% – житлові будинки із готовністю 50% і вище, і 20% – на об’єкти на ранніх стадіях будівництва. крім того, ідновлюються платежі і за розтермінуваннями (50%), до компанії повернувся і приватний інвестор.

“Перший рік повномасштабної війни ми зосередились на тому, щоб відновити будівництво і виконувати ті зобов’язання, які взяли на себе раніше. Потрібно було сфокусуватись на викликах часу…”, – зауважив він.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

І додав, що крім виконання компанією зобов’язань, реальної будівельної динаміки, сьогодні обираючи житло, покупець оцінює проєкт комплексно. А саме – купує територію для життя та розвитку з продуманою інфраструктурою під щоденні потреби, важлива й безпеки, зокрема енергетична, а також сервісна складова, як додатковий рівень комфорту.

“Ми завжди підходили до створення продукту з позиції комплексного розвитку території для життя, розвитку та комфорту наших мешканців, тому змінювати і щось штучно докручувати не доводиться”, – підкреслив девелопер.

За його словами, до питання безпеки своїх інвесторів вони підходять з трирівневим етапом. Це, по-перше, особиста безпека – закрита територія, спостереження, охорона. По-друге, енергетична – альтернативні джерела енергії та сучасні інженерні рішення. Та колективна безпека – принцип ком’юніті та квартальної забудови, коли всередині комплексу створюється екосистема для взаємодії сусідів та розбудови культури добросусідства.

Крім того, спонукає інвестора вкладатися в нерухомсть і програма тривалого розтермінування від девелопера.

“Ми пропонуємо квартири на виплату до 7 років з авансом від 20% вартості. Станом на зараз в структурі угод компанії 28% припадає на купівлю за повну вартість, а решта – на розтермінування”, – резюмував він.

Нагадаємо, що росіяни продовжують щоденно завдавати збитків житловій інфраструктурі України. Станом на серпень, більше 170 тис. кв.м житлової забудови необхідно буде комплексно відновлювати, використовуючи абсолютно нові правила й підходи.

Читайте: Якщо ми не хочемо отримати гетто, треба відмовитись від типових проєктів комплексного розвитку території забудови, – Насіковський

Фото: ario.law

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона