У компанії Ахметова похвалилися тим, як дбають про столичне довкілля

image
19 Вересня 2019, 17:58
Поділитися:

ДТЕК Київські електромережі виводить із експлуатації застарілі великогабаритні екологічно небезпечні масляні вимикачі. Замість них встановлює сучасні вакуумні.

– Компанія свідомо відмовилася від масляних вимикачів. Вони морально та технічно застарілі, мають обмежений ресурс служби, вимагають регулярних ремонтів та екологічно небезпечні. За останні 5 років у столиці не встановили жодного такого приладу. Використовуємо тільки вакуумні. Їх вже працює 3350 одиниць, а це приблизно 60% від загальної кількості такого обладнання, – зазначив Маріс Куніцкіс, генеральний директор ДТЕК Київські електромережі.

Одна з причин відмови від масляних вимикачів у тому, що до їх конструкції входять нафтопродукти. Потрапляючи в довкілля, мастило може нанести шкоду навколишньому середовищу. Наприклад, один літр трансформаторного масла здатен забруднити 500 кубічних метрів води. Небезпека забруднення може виникати і для ґрунтів.

Як повідомлялося раніше, ДТЕК Київські електромережі відмовилася від використання люмінесцентних ламп. Усі 100% освітлювальних приладів, що містять ртуть, замінять екологічними світлодіодними лампами. За останні чотири роки в компанії вже замінили понад шість з половиною тисяч люмінесцентних ламп. На повний «безртутний» режим ДТЕК Київські електромережі перейде до 2021 року.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ