У КОДА формують Регіональний план управління відходами

image
2 Грудня 2019, 12:59
Поділитися:

У Київській ОДА обговорили Регіональний план управління відходами Київської області до 2030 року. Нарада відбулася за дорученням очільника області Олексія Чернишова.

До обговорення долучились зацікавлені громадські організації та суб’єкти господарювання.

Під час обговорення заслухали звіт про проведену роботу департаменту екології та природних ресурсів, плани на найближчий час щодо розробки та пропозиції від громадськості Київщини.

З метою реалізації Регіонального плану в управлінні відходами розробили характеристику регіону, планування системи управління відходами, провели аналіз поточного стану системи управління відходами в регіоні, розробили індикатори і моніторинг плану та сформували кластери.

Регіональним планом Київської області сформовано 10 кластерів на підставі критеріїв, які рекомендовано використовувати при їх формуванні, а саме:

охоплення населення — не менше 150 тис. осіб (еквівалентно близько 50 тис. т на рік утворення відходів);
мінімальна потужність нових регіональних полігонів, що визначається кількістю мешканців, охоплених послугами, та відповідною кількістю утворених відходів;
максимальні відстані при перевезенні відходів, з урахуванням конкретних місцевих умов, таких як транспортна інфраструктура, рельєф території.

Перший заступник голови Київської обласної адміністрації Світлана Свищева зазначила, що розробка Регіонального плану управління відходами — це фактично розвиток ринку та бізнесу, залучення інвестицій в область у напрямку безпечного управління відходами, що є важливим та пріоритетним завданням в умовах сталого екологічного розвитку.

Також Світлана Свищева наголосила, що було проведено відкрите анкетування охочих долучитися до створення нового документу, який дасть змогу на безпечне управління відходами.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама