У Княжичах земельну ділянку, яка раніше належала УПЦ МП, передадуть у постійне користування ПЦУ

image
24 Липня 2023, 20:37
Поділитися:

Сьогодні члени “земельної” комісії одноголосно підтримали проєкт рішення про надання в постійне користування управлінню Київської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)  земельну ділянку площею 1,5 га для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій по вул. Максименка, 43-А в с. Княжичі.

В.о. начальниці управління земельних ресурсів Світлана Майборода нагадала, що ця ділянка нещодавно перебувала в користуванні УПЦ МП, але на минулій сесії депутати припинили право на користування земельною ділянкою.

Земельна ділянка 1,5 га десятиліттями використовувалась УПЦ МП

Також пані Світлана повідомила, що до броварської громади листом звернувся митрополит Епіфаній із проханням надати зазначену ділянку  в управління Київської Єпархії Православної Церкви України.

Ділянка сформована давно і десятиліттями перебувала в користуванні московитських служок. Як повідомили місцеві мешканці, на її території розташована давно згоріла церква, а також технічні приміщення для вирощування свійських тварин. Наразі подальша доля нерухомого майна на ділянці ще не вирішена.

Дялінка ПЦУ КняжичіНа території ділянки є нерухоме майно, його долю ще вирішують

Рішення мають ухвалити депутати на найближчій сесії 27 липня.

За словами княжичан, зараз у селі функціонують три приходи: греко-католицький, ПЦУ та УПЦ МП. За монастир, який все ще перебуває у власності УПЦ, тривають суди.

Нагадаємо, у вересні минулого року виконком передав в оренду на 5 років без аукціону Православній Церкві України старі будівлі сільської ради і Будинку культури в селі Княжичі. Раніше ці дві нежитлові будівлі використовував Спасо-Преображенський чоловічий монастир УПЦ.

Читайте також:

У Княжичах в оренду ПЦУ передано дві комунальні будівлі, які використовував чоловічий монастир УПЦ

У Княжичах на стихійному сміттєзвалищі виявили нутрощі невідомого походження

Земля в Княжичах із нового року офіційно здорожчає

Земельна ділянка під требухівською церквою разом із храмом перейдуть із УПЦ МП у ПЦУ

Читати далі: У Княжичах земельну ділянку, яка раніше належала УПЦ МП, передадуть у постійне користування ПЦУ , автор Попова Тамара

Джерело: Трибуна – Бровари