У КМДА заявили, що сховищ на зупинках столиці не буде

image
13 Жовтня 2022, 09:46
Поділитися:

У Києві не будуть будувати бетонні сховища біля зупинок, в яких можна було б сховатися під час повітряної тривоги.

Про це на брифінгу 11 жовтня повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”. Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі.

За його словами, жодних державних стандартів щодо будівництва таких укриттів немає. І громадянам рекомендується використовувати вже існуючу інфраструктуру.

Укриття на зупинках – це лише ідея. Навіщо будувати укриття, якщо можна скористатися наявною інфраструктурою і просто спуститися в підземний перехід? Це дуже серйозні споруди, які розраховані на 20-50 людей. Тим більше, немає ніяких державних стандартів з їхнього будівництва. Дуже часто люди нехтують правилами особистої безпеки і нехтують сигнали тривоги, – зазначив Микола Поворозник.

Зазначимо, що в Харкові встановили укриття на зупинці громадського транспорту. У приміщенні є ящик зі 100 кг піску для гасіння пожеж, гучномовець, екран для камер відеоспостереження, WI-FI та прямий зв’язок з диспетчером.

Також у сховищі розміщено карту руху транспорту та розклад. Загалом укриття розраховане на 30 людей та має 12 сидячих місць.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві рятувальники та правоохоронці будуть зрізати замки з укриттів, якщо вони будуть зачинені під час повітряної тривоги.

Також розповідали, що з 10 жовтня у Києві буде частіше ходити транспорт. Так, додатково працюватимуть 49 автобусів, 22 тролейбуси, 18 трамваїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua