У КМДА визнали, що не можуть закупити вакцину напряму у виробника

image
22 Квітня 2021, 16:46
Поділитися:

22 апреля 2021 г. 15:05

Заступниця голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Ганна Старостенко визнала, що Київ не може наразі закупити вакцини від коронавірусу безпосередньо у виробників, хоча два тижні тому переконувала, що місто має всі механізми, веде активну роботу та постачання перших доз – не за горами.

Про це KV стало відомо з пленарного засідання Київради 22 квітня.

“Юридично Київ має всі можливості це зробити (закупити вакцину, – KV) у прямого виробника. Питання лежить у іншій площині. Тому що сьогодні вакцини потрібні не лише місту Києву, не лише Україні. Вакцини потрібні Франції, Німеччині, Іспанії, потрібно Америці, Індії і Китаю. Всі ці країни законтрактували вакцини ще півроку тому, проплатили їх, і чекають на поставки від виробників. І сьогодні самі виробники нам говорять, що ми не можемо відсунути в сторону тих, уже проплатив нам гроші”, – розповіла Ганна Старостенко.

в Телеграм

Нагадаємо, що ще на початку лютого Київрада стала першою міською радою в Україні, яка виділила кошти на закупівлю щеплень від COVID-19. Тоді Ганна Старостенко анонсувала придбання 1 млн доз вакцин для 500 тис. киян. Сьогодні вона переконувала депутатів, що переговори з виробниками вакцин ведуться, але не уточнила з ким, навівши приклад Індії,яка тимчасово призупинила поставки вакцини Covieshild за кордон, аби задовольнити власні потреби. Мовляв, саме з цієї причини гальмується постачання препаратів до Києва.

“Країна Індія заборонила, просто наклала вето на вивезення вакцини, яка продукується на території цієї країни, пояснивши це тим, що у них в середині країні є потреба в цій вакцині”, – пояснила Старостенко та звернулася до депутатів, аби ті допомогли з переговорами щодо закупівлі вакцин.

Фото: KV

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона