У КМДА презентували українську версію європейських стандартів догляду за деревами

image
15 Листопада 2023, 20:06
Поділитися:

15 листопада 2023 г. 20:04

У середу, 15 листопада, у Київській міській державній адміністрації (КМДА) відбулася презентація українського перекладу європейських стандартів догляду за деревами та обговорення перспектив впровадження нових підходів у роботі комунальних служб.

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Створення та поширення українського видання стандартів є ще одним прикладом прагнення України до європейської інтеграції. Це дасть змогу більш ефективно та відповідально користуватися наявними природними ресурсами”, – зазначив заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, наступними кроками на рівні Києва стане імплементація стандартів у правила благоустрою нашого міста, що унеможливить ігнорування сучасних підходів догляду за деревами.

“Зараз напрацьовуємо механізми внесення змін до правил благоустрою Києва для інтеграції туди сучасних підходів догляду за деревами, викладених у стандартах. Також ми закликаємо інші українські міста долучатися до процесу імплементації і дякуємо Асоціації міст України за зусилля з популяризації стандартів”, – сказав Олександр Возний.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У свою чергу, експерт Аналітичного центру Асоціації міст України Олег Гарник відзначив, що Асоціація завжди активно підтримує ініціативи Києва, адже столиця – флагман для органів місцевого самоврядування.

Також, генеральний директор КО “Київзеленбуд” Юрій Бахмат нагадав, що правові норми щодо озеленення не переглядалися в Україні понад 17 років.

“Водночас країни Європи зробили відчутний крок у підходах до стандартів щодо висадки, обрізки, механічної стабілізації дерев. Відповідно, на наш погляд, досвід західних сусідів слід імплементувати в столичне та загальнодержавне українське законодавство”, – підкреслив Юрій Бахмат.

У пресслужбі КМДА розповіли, що ініціаторами створення української версії стандартів виступили Департамент захисту довкілля та адаптації зміни клімату КМДА та Асоціація міст України.

Як інформувала KВ, у столиці триває осіннє озеленення. Протягом сезону столичні комунальники висадили понад 1,7 тисяч дерев, майже 24 тисячі кущів та близько 900 тисяч багаторічних квітів.

Нагадаємо, слідчі Нацполіції вважають, що протягом останніх трьох років посадовці КО “Київзеленбуд” спільно з 7 компаніями-підрядниками суттєво “нажилися” на завищенні цін при проведенні благоустрою столичних зелених зон. Зокрема, в епіцентрі уваги правоохоронців опинилися роботи на суму більш ніж 52 млн гривень в парку ім. М. Рильського та парку біля затоки Берковщина, які виконував “улюблений” підрядник “Київзеленбуду” – ТОВ “Євротехнології Груп”. Одним із організаторів цієї схеми, судячи з усього, є тепер вже ексгендиректор вказаного КО Олексій Король, який, до речі, з серпня 2023 року очолює Північний офіс Держаудитслужби. В “Київзеленбуді”, оскаржуючи в суді вилучення своєї документації та комп’ютерної техніки, традиційно намагаються завадити слідству встановити всіх причетних до правопорушень та з’ясувати загальну суму збитків, нанесених міському бюджету Києва.

Читайте: “Королівські розпили”: Нацполіція розслідує масове привласнення бюджетних коштів при благоустрої зелених зон столиці

КО “Київзеленбуд” з 19 жовтня 2023 року очолює Юрій Бахмат – ексзаступник директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Київської міськдержадміністрації (КМДА). До нього, з 1 серпня, обов’язки керівника цього комунального об’єднання виконувала Вікторія Середіна – тодішня перша заступниця гендиректора цього КО, а нині його заступниця з питань капiтальних вкладень.

Посаду в.о. гендиректора вона тимчасово займала після звільнення Олексія Короля, який керував “Київзеленбудом” з 16 липня 2019 року по 31 липня 2023 року.

Читайте: Кадрові рішення: Олексій Король пішов з посади керівника КО “Київзеленбуд”

Після звільнення з “Київзеленбуду”, за даними джерел KВ, Олексію Королю пророкували призначення на посаду директора вищезгаданого Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату. Але натомість на початку серпня 2023-го він очолив Північний офіс Держаудитслужби, який відповідальний за проведення перевірок у тому числі й на території Києва.

У своїй діяльності КО “Київзеленбуд” підпорядковане Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА (до червня 2023 року – Управління екології та природних ресурсів), яким з 11 січня 2021 року керує Олександр Возний. Сферу екології столиці вже давно рік контролює заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Раніше KВ повідомила, що сьогодні, 15 листопада, правоохоронці проводять обшуки службових приміщень комунального об’єднання (КО) “Київзеленбуд”. Підприємство надає необхідні наявні документи та сприяє розслідуванню.

Читайте: У “Київзеленбуді” проводяться обшуки щодо діяльності підрядних організацій, – КМДА

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона