У КМДА хочуть покарання для забудовника за руйнацію будинку в центрі столиці

image
24 Вересня 2020, 17:56
Поділитися:

Сьогодні на вулиці Саксаганського, 76, забудовник зніс старовинний будинок. Вражаючі кадри, як екскаватор ковшем шматує будівлю, облетіли соціальні мережі.

На це зреагував Департамент охорони культурної спадщини КМДА – звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики з проханням вжити заходів до забудовника через знесення будинку в Центральному історичному ареалі Києва.

– Будинок за адресою Саксаганського, 76, на обліку як пам’ятка або щойно виявлений об’єкт культурної спадщини не перебуває, проте поряд розташовані будинки – за адресами: вул. Саксаганського, 74, та вул. Саксаганського, 78, – які занесені до Переліку об’єктів культурної спадщини міста Києва і мають статус щойно виявлених об’єктів культурної спадщини, – пояснили у департаменті.

У листі, адресованому до Міністерства культури та інформаційної політики, йдеться, що за результатами інспекції зафіксовані  роботи з демонтажу будівлі. Відповідно до інформаційного щита, розташованого біля паркану, на об’єкті проводять роботи з «Реконструкції з надбудовою адміністративного будинку за адресою: вул. Саксаганського, 76, в Голосіївському районі міста Києва».

– Враховуючи це, інформуємо щодо ситуації, яка склалася, для того, щоб Міністерство відреагувало і вжило заходів, – пояснили у Департаменті.

Наталка Марків

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ