У кінотеатрі Жовтень проходить День арт-кіно Європи

image
13 Жовтня 2019, 10:50
Поділитися:

13 жовтня у кінотеатрі «Жовтень», одночасно з іншими численними європейськими кіномайданчиками, відбудеться оригінальна культурна подія – День арт-кіно Європи.

День арт-кіно Європи – культурний захід, ініційований у 2016 році Міжнародною конфедерацією артхаусних кінотеатрів (CICAE) в партнерстві з асоціацією «Європа Сінема» (Europa Cinemas) з метою популяризації європейського кіно та діяльності кінотеатрів артхаусного типу. В минулому році до заходу приєдналися понад 650 кінотеатрів по всьому світу. Кінотеатр «Жовтень» також успішно доєднався до цієї  міжнародної  культурної події.

Цьогоріч День арт-кіно Європи в світі проходитиме  в четвертий раз.  «Жовтень» поки що єдиний кінотеатр в Україні, який синхронізує свою роботу з  європейською кінотеатральною спільнотою і знову долучиться до цієї культурної події світового масштабу.   

В репертуарі кінотеатру в цей день: 

1. «Захар Беркут» (Україна). Режисер: Ахтем Сеїтаблаєв

 
2. «Дух Баугаузу» (Німеччина). Режисер: Нільс Болбрінкер, Томас Тільш
 
3. «Музей Прадо» (Італія). Режисер: Камілло Де Марко
 
4. «КОРОТКИЙ МЕТР із Данії – 4» (Данія). Режисер: Бо Маторне, Інук Йоргенсен, Дітте Ернст,  Томас Порс, Генрік Б’єрегаард Клаузен, Медс Дам Якобсен та інші.
 
5. «Пограбування За Фрейдом» (Угорщина). Режисер: Милорад Крстич
 
6. «Невинний» (Швейцарія, Німеччина). Режисер: Сімон Жакме
 
7. «Я виросла, доки ти спала» (Польща). Режисер: Марчін Саутер.

Також в рамках події запланована дискусія  Public Talk  на тему:  «Показ локального(національного) і арт-кіно в Україні та в країнах ЄС» за участі менеджерів української кіноіндустрії та іноземних гостей (приміщення конференц-зали, початок о 13:00).

Ключова подія Дня арт-кіно Європи – спеціальний показ українського фільму «Захар Беркут» за участі акторів стрічки (Андрій Ісаєнко, Олег Волощенко, Віктор Жданов).  Сеанс фільму відбудеться о 16:00 в залі «Гегемон».

 
О 17:00  відбудеться урочисте відкриття виставки фотопроекту «МАМИ» (приміщення  «Галереї Кіnо», 2-ий поверх кінотеатру «Жовтень», вхід вільний). 
Це спільний фотопроект газети «Дзеркало тижня» і «Школи фотографій Віктора Марущенка».  На відкритті будуть присутні матері, які втратили синів на війні на Донбасі.
 
         Кафе «Гастроль» кінотеатру «Жовтень» також долучиться до культурної події. Гостей пригощатимуть за спеціальним меню смачними європейськими стравами і напоями. 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ