У кіно розкриють секрет унікальної спецоперації СБУ

image
11 Липня 2019, 18:29
Поділитися:

У прокат вийшов український документальний фільм «Гідра». Це реальна історія про унікальну спецоперацію Служби безпеки України, яку в дев’яностих було проведено спільно із спецслужбами європейських країн та США. Був справжній детектив: стеження, погоні, робота під прикриттям, круті мафіозі, корумповані держслужбовці…

Головний герой фільму — генерал СБУ Володимир Тимошенко. Він був одним із керівників цієї масштабної операції, в результаті якої було ліквідовано міжнародний наркокартель, що виготовляв синтетичний наркотик «Екстазі», сировина для якого вироблялась на Черкаському заводі «Хімреактив». З України сировина через Польщу, Чехію, Німеччину та Бельгію потрапляла до Голландії, звідки вже готовий наркотик розповсюджувався по всьому світу.

Знімали фільм американський режисер Рам Девінені та оператор Артем Рижиков. Загалом у створенні картини взяли участь понад 100 професіоналів.


З 11 липня «Гідра» виходить на екрани київських кінотеатрів «Жовтень» та у кінотеатрах мережі «Планета Кіно», з 18 липня – кінотатрі «Сінема Сіті». 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ