У храмі в Обухові відбулася перша служба українською мовою

image
27 Квітня 2024, 06:06
Поділитися:


17 лютого 2024 року релігійна громада Яблуневого підтримала перехід з російської церкви в Православну Церкву України. 25 квітня, після оформлення всіх документів в державних органах реєстрації, в присутності правоохоронних органів, десятки вірян разом з новопризначеним настоятелем, увійшли до храму.

Про це повідомили в чаті мікрорайону Яблуневий.

Священик Миколай Лазарик розповів Хронікам Обухова, що заходити до храму довелось з правоохоронцями, котрі фільмували всі події, адже на дверях висів замок.

Перед початком служби до храму увірвались зі сваркою представники УПЦ (МП), тому службу довелось проводити на вулиці. А після служби проводити генеральне прибирання, на яке знову з’явились прихильники московської церкви і зчинили штовханину, зачинившись у трапезній разом з документами. На щастя, завдяки правоохоронцям, все скінчилось добре.

Прибічники УПЦ пішли з Храму на честь Покрови Божої Матері, забравши з собою все церковне приладдя. Проте залишивши купи мотлоху і безліч пляшок від міцного алкоголю. Прибирання в церкві тривало до пізнього вечора.

Настоятель громади Покрови Божої Матері мікрорайону Яблуневий, священик Миколай Лазарик, налаштований оптимістично і запрошує вірян доєднуватись до спільної молитви богослужіння в недільні і святкові дні. Найближча служба відбудеться вже у Вербну неділю.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • В Богуславі відбудеться прес-брифінг Православної Церкви України

  • Благочинний храму ПЦУ з Миронівки розповів про поїздки на фронт

  • Віряни Обухова відвідали Божественну літургію в Лаврі, яку звершив Епіфаній

  • Після переходу до ПЦУ церква на Обухівщині ожила

  • Україні потрібна єдина Помісна церква, яка не буде втягнута у політичні бурі



Source link