У Херсоні росіяни вдарили по бібліотеці імені Гончара, від початку вторгнення в регіоні зруйновано 6 тисяч об’єктів

image
12 Листопада 2023, 16:16
Поділитися:

12 листопада 2023 г. 16:02

У неділю, 12 листопада, росіяни знову обстріляли Херсон, ворог влучив в обласну універсальну наукову бібліотеку імені Олеся Гончара. Від початку повномасштабного вторгнення в регіоні обстрілами знищено чи пошкоджено майже 6 тис. цивільних об’єктів. Щонайменше 218 мешканців окупантами вбито умисно, від обстрілів загинуло понад 800 цивільних.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна та інформації Херсонської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Херсон знову під вогнем окупантів. Одне з влучань – по обласній бібліотеці імені Гончара. У будівлі – суттєві руйнування. Також виникла пожежа. Рятувальники більш як півтори години приборкували полум’я. На щастя, без жертв”, – повідомив Олександр Прокудін.

Наслідки обстрілу та свідчення очевидців Херсонська ОВА показала на відео.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас у відеосюжеті, оприлюдненому 11 листопада 2023 року Херсонською обласною прокуратурою до річниці визволення Херсона зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення в регіоні обстрілами знищено чи пошкоджено майже 6 тис. цивільних об’єктів.

Крім того, за даними прокуратури, “щонайменше 218 цивільних окупантами вбито умисно… Загинуло понад 800 цивільних, серед них 36 дітей… Через утоплення (після підриву Каховської ГЕС – КВ) в області загинуло 23 людини”.

Нагадаємо, 11 листопада 2022 року українські військові зайшли в Херсон. 14 листопада Президент України Володимир Зеленський відвідав звільнене місто.

Читайте: Президент Володимир Зеленський відвідав деокупований Херсон (фото)

Як інформувала КВ, 6 червня 2023 року стало відомо, що російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Була оголошена евакуація населення з потенційних зон підтоплення.

Читайте: Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС

Фото: Facebook Олександра Прокудіна

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона