У якому регіоні школярі найбільше люблять українську мову: Київщина лідирує

image
25 Травня 2021, 15:18
Поділитися:

25 мая 2021 г. 15:13

Освітня компанія “HUMAN Школа” провела челендж серед студентів та школярів на тему “Чому українська мова важлива”. Учасники челенджу мали опублікувати свої творчі роботи у соціальних мережах під хештегом #HUMANМарафон в одній із категорії: авторський вірш, малюнок, твір. У результаті змагання організатори отримали 398 робіт зі всіх куточків України, включно з тимчасово окупованими територіями.

Про це KV повідомила пресслужба освітньої компанії HUMAN.

За результатами челенджу був складений рейтинг усіх областей та інтерактивна карта України.

Виявилося, що Київщина лідирує за кількістю поданих робіт. Так з Київської області включно зі столицею було опубліковано в соцмережах 34 роботи про любов до української мови, що є найбільшим показником серед регіонів. За Київщиною йдуть Львівщина, Волинщина та Житомирщина. З самого Києва було подано 24 робіт, з яких виявилося 2 переможці. Роботи переможців можна переглянути на сайті компанії HUMAN. Фіналісти отримали цінні технологічні подарунки від організаторів.

в Телеграм

Мовний челендж має на меті залучити найкращих знавців української мови до її популяризації серед школярів та молоді, а також спонукати кожного українця замислитися над тим, що особисто для нього означає рідна мова.

“Для мене, українська мова – це солодкі спогади мого дитинства, коли улюблені виховательки в дитячому садочку читали нам книжечки українською мовою перед денним сном, та вчили віршики і пісеньки до свят. А ще, я хочу бути схожою на свою вчительку, яка закохана в українську мову і надихає мене своїм прикладом”, – розповідає про свої мотиви участі у челенджі учениця СНВК “Лісові дзвіночки” в м. Київ та одна з переможниць челенджу Мазур Марія.

У своїй творчій роботі дівчина продекламувала авторський вірш, у якому закликала прославляти рідну мову.

Згідно зі статистикою дистанційного конкурсу, найменша кількість творчих робіт про українську мову було подано з Дніпропетровської та Закарпатської області. З тимчасово окупованої території Республіки Крим не було подано жодної роботи. Проте, організатори отримали авторські вірші та малюнки з Донецької (8) та Луганської (9) областей. За словами організаторів, декілька робіт було подано із зони ОСС.

Фото: пресслужба освітньої компанії HUMAN

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона