У громадах Київщини презентують проєкти для молоді «U-point» та «Національна ідентичність»

image
30 Січня 2023, 17:18
Поділитися:

У різних громадах Київської області презентують проєкти для молоді «U-point» та «Національна ідентичність». Нещодавно їх представили у Ржищівській громаді. Про це повідомили в Управлінні фізичної культури та спорту Київської ОВА.

Так, перший проєкт «U-point» – це локальне представництво цифрової платформи «U-Report», що створив дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (UNICEF). Мета проєкту – у формі опитувань збирати думки молоді віком 14-24 років щодо різних сфер суспільного життя. Опитування проходять щотижня та надходять на різні месенджери: Viber, Telegram та Facebook. 

Результати цих опитувань допомагають доносити думку молоді до ключових стейкхолдерів для започаткування сталих змін. Головна задача платформи – через відповіді молоді стати рушієм змін, що є актуальними та важливими саме для молодих людей.

Так, «U-Report» не тільки збільшує кількість регіональних опитувань та респондентів, а також залучає нових партнерів. У межах платформи проходять і заходи з неформальної освіти. 

Раніше локальне представництво платформи – «U-point» – відкрили в Переяславі. 

Крім цього, в області реалізується молодіжний інформаційно-просвітницький проєкт «Національна ідентичність». 

Проєкт спрямований на посилення та утвердження національної ідентичності та громадянської свідомості серед молоді, розвитку національно-патріотичного виховання, формування української громадянської ідентичності на основі суспільно-державних національних цінностей. Також завдяки проєкту збільшується розуміння та усвідомлення молоддю позитивного іміджу українців у світі в контексті історичних державотворчих процесів та національно-патріотичного виховання.

У проекті присутній акцент на основні норми Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності».

Джерело: Київська обласна військова адміністрація