У Греції затримали підозрюваного у розкраданні 43 млн гривень коштів Міноборони

image
15 Листопада 2023, 19:20
Поділитися:

15 листопада 2023 г. 19:05

В Афінах 13 листопада компетентні органи Греції затримали громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні бюджетними коштами у розмірі 43 млн гривень. Навесні 2022 року гроші Міноборони було сплачено у якості передплати приватному товариству, яке очолював підозрюваний, на закупівлю товарів військового призначення.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало в якості попередньої оплати за договорами, укладеними з Міністерством оборони України на закупівлю товарів військового призначення. Надалі вказані кошти були перераховані на рахунки фізичних осіб-підприємців за нібито надання робіт та послуг. Злочин було вчинено у період з 2 березня по 10 травня 2022 року. В той час підозрюваний перебував на посаді директора компанії”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що 12 липня 2022 року чоловіку було повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом, вчинені у особливо великому розмірі організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

Запит на затримання та тимчасовий арешт фігуранта було направлено до компетентних органів Греції 6 листопада 2023 року. Також в рамках співпраці з Інтерполом було направлено запит на публікацію Червоного оповіщення.

13 листопада в Афінах компетентні органи Греції затримали підозрюваного у незаконному заволодінні бюджетними коштами у розмірі 43 млн гривень. Рішенням Апеляційного суду Афін відносно фігуранта застосовано тимчасовий арешт.

“Наразі готуються усі необхідні документи для направлення запиту про видачу зазначеної особи українській стороні для притягнення до кримінальної відповідальності”, – повідомили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року в ДБР повідомили про ще одну підозру колишнім заступнику Міністра оборони та керівнику одного з департаментів міністерства за розтрату понад 250 млн гривень державних коштів, виділених на закупівлю бронежилетів. Мова йде про ексзаступника тодішнього міністра оборони Резнікова В’ячеслава Шаповалова та в.о. директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Богдана Хмельницького. Раніше ДБР їм повідомила про підозру в причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами.

Читайте: СБУ викрила ексзаступника міністра оборони на розтраті 1 млрд гривень на закупівлі неякісної форми для ЗСУ

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона