У Гостомелі затримано архітекторку селищної ради

image
16 Жовтня 2019, 14:34
Поділитися:

У Гостомельській раді правоохоронці проводять процесуальні дії. Затримано архітектора селищної ради Борисову Людмилу Василівну. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманій про підозру та обрання судом міри запобіжного заходу.

Про це повідомляє Сайт міста Ірпеня.

Викриття зловмисниці проводилося спільно зі слідчими ГУ Нацполіції столиці під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва. 

Як повідомляється, за дві тисячі доларів США посадовиця обіцяла своє сприяння в отриманні дозвільних документів на розміщення чотирьох МАФів для роздрібної торгівлі продуктами харчування.

Інформатор повідомив, що саме Борисова отримала суму за “вирішення питання” для подальшої передачі Юрію Прилипку “Саме він давав їй команду зустрічатись з тією людиною, взяти гроші і передати йому. І тут не ясно, чи він сам так підставився, чи підставив Борисову. Спочатку створив схему, а потім сам її злив. Як це зробив із Черінською, Чемерисом і Поповичуком”, – пояснив інформатор.

При цьому, за свідченням очевидців подій, Ростік Скуратівський, зять Прилипка, вирішив, що приїхали за ним і втік. “Ростік, зайди, треба допомагати, – кричав до зятя Прилипко. – Але той зробив вигляд, що у нього важливий дзвінок і він не чує. Побіг на вулицю, сів у Інфініті і поїхав”, – розповіли очевидці.

Правоохоронці затримали зловмисницю у робочому кабінеті селищної ради після отримання першої частини неправомірної вигоди – 500 американських доларів у гривневому еквіваленті.

У межах кримінального провадження  за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають слідчі (розшукові) дії.