У Гостомелі на Київщині окупанти зруйнували понад 4500 будинків на 9,5 млрд гривень

image
4 Серпня 2022, 10:30
Поділитися:

4 серпня 2022 г. 10:22

У Київській області окупаційні війська завдали Гостомелю на Київщині збитків у понад 9,5 млрд гривень, найбільше постраждали промислові та житлові об’єкти.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні видання Liga.net з посиланням на звіт KSE Institute за результатами оцінки в рамках спільного з SmartFarming та Vkursi Zemli проєкту Rebuildua.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За оцінкою фахівців, у Гостомелі під час бойових дій постраждало понад 4500 будинків – це майже половина всіх споруд міста. 12% споруд повністю знищені, ще майже 8% будівель зазнали сильних руйнувань.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Загальну вартість заданих збитків оцінюють у 9,5 млрд гривень. Найбільше постраждала промислова інфраструктура – 5,3 млрд гривень. Житлова та присадибна – 3,2 млрд гривень. Соціальна інфраструктура пошкоджена на 842 млн гривень.

Серед житлових будівель найбільше постраждали приватні будинки та таунхауси. Майже 13% такого типу житла у Гостомелі зруйновано повністю, залишивши без осель понад 600 осіб. Загалом постраждали 4957 мешканців міста, які живуть у будівлях такого типу. Грошова оцінка збитків – 1,905 млрд гривень..

Також зазнали збитків 13 855 мешканців багатоквартирних будинків. Грошова оцінка руйнувань такого типу житла – 1,249 млрд гривень. Повністю зруйновані або сильно постраждали квартири понад 1000 мешканців.

У місті серйозно постраждали заклади освіти та здоров’я. Грошова оцінка збитків – 177 млн гривень. Через руйнування будівель адміністративної інфраструктури люди втратили 1310 з 1791 робочих місць.

Нагадаємо, Гостомель продовжує гучно вирішувати питання обстеження житла. Так, Гостомельська військова адміністрація пропонує мешканцям заплатити за обстеження зруйнованого житла та вже пізніше отримати відшкодування вартості звіту.

Читайте: Мешканці Гостомеля обурюються цінами на акти обстеження постраждалих будинків

Раніше KВ інформувала, що завершилася понад тримісячна епопея конфлікту між керівництвом та мешканцями Гостомельської селищної громади. Було призначено нового начальника військової адміністрації.

Читайте: Жорсткий філософ: що відомо про нового очільника Гостомеля

Фото: Гостомельська селищна рада

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона