У Гостомелі борються зі стихійними сміттєзвалищами

image
15 Листопада 2019, 14:25
Поділитися:

У Гостомелі розробили нову стратегію сміттєзбирання. Працівники УЖКГ «Гостомель» лікувідують сміття у селищі. Дійшли навіть до віддалених районів, зокрема Мостищ. Про це повідомила Гостомельська селищна рада на своїй сторінці уфейсбук.
“Стихійні сміттєзвалища зазвичай утворюються на територіях комунальних об’єктів і приватному секторі, як правило, відкритих і вседоступних до сміттєвих контейнерів, котрі якщо сміття в них не вміщалося, то вони перетворювали на гори сміття. Чимало туди завозилося й «транзитних» відходів з інших населених пунктів”,- зауважують в раді.
Щоб запобігти в подальшому ситуації, коли сміттєві майданчики стають утвореннями «стихійки», їх вирішили прибрати. Вивільнені контейнери встановлять біля багатоповерхівок, котрі з часом стануть доступними тільки для мешканців будинків, тобто вони закриватимуться.

Питання вивезення сміття з приватного сектору теж вирішено – його збиратимуть згідно графіку спеціальною машиною. Це буде здійснюіатися лише за умови укладення договору щодо вивозу побутових відходів з УЖКГ «Гостомель».
Біля селищної ради вже зачистили ділянку зі сміттям. Пізніше там встановлять закритий бокс для збору сміття зі згадуваної установи та закладу з позашкільної роботи.
Нагадаємо, що питання утилізації сміття в нашому регіоні стоїть дуже гостро. Курортне селище Ворзель просто тоне у смітті. Натомість, мерія не вирішує ніяк це питання. А днями бучанські комунальники поскаржилися на несвідомих містян, бо саме вони не можуть прибрати після себе сміття.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Максим Плешко: в центріГостомеля має бути нова школа
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня