У голови Київської ОВА Кравченка з’явилася нова заступниця

image
17 Серпня 2023, 16:26
Поділитися:

Олеся Карнаух

Новопризначена заступниця чинного очільника столичного регіону Олеся Карнаух уже приступила до виконання своїх посадових обов’язків 

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на допис представника Уряду Тараса Мельничука у Telegram.

Призначення Олесі Карнаух заступницею начальника Київської обласної військової адміністрації Кабмін погодив ще 30 червня. 

За інформацією “Моєї Київщини”, в обласній адміністрації сфера відповідальності Олесі Карнаух – міжнародні зв’язки.

Карнаух Леся Аркадіївна народилася  26 лютого 1983 року  в м. Яготин Київської областію

У 2004 році закінчила Одеську національну юридичну академію, за спеціальністю “Правознавство”.

Свою трудову діяльність Карнаух Олеся Аркадіївна розпочала у 2004 році головним спеціалістом відділу взаємодії з ВРУ і координації законотворчої роботи, головним спеціалістом юридичного відділу Державного комітету природних ресурсів України.

2005-2007 роках працювала головним спеціалістом відділу матеріальних резервів, реалізації зв’язків з промисловістю та гуманітарної допомоги, завідувачем сектору супроводження та правового забезпечення тендерних процедур департаменту ресурсного забезпечення Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 2007-2010 – помічник директора КБ “Теплопостачання міста Одеси”.

2010 – 2011 працювала в Державній екологічній інспекції в Київській області та в Державній службі заповідної справи.

2011-2014  – займала посаду заступника директора Департаменту заповідної справи – начальника відділу організації діяльності установ природно-заповідного фонду Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України.

2014-2016 – завідуюча сектором з питань охорони навколишнього природного середовища та природних ресурсів управління безпеки життєдіяльності та охорони навколишнього природного середовища та природних ресурсів управління безпеки життєдіяльності та охорони навколишнього природного середовища, завідуюча відділом з питань охорони навколишнього природного середовища департаменту безпеки життєдіяльності, охорони навколишнього природного середовища та агропромислового комплексу Секретаріату Кабінету Міністрів України.

2016 – 2018 – директор Департаменту стратегічної екологічної політики, директор Департаменту стратегій та європейської інтеграції Міністерства екології та природних ресурсів України.

2018 – 2019 – радник Голови Рахункової палати патронатної служби Голови Рахункової палати України.

2019 – 2023 заступник керівника апарату Рахункової палати України.

З червня 2023 працювала керівником патронатної служби голови Київської обласної державної адміністрації.

Варто зауважити, що після свого приходу у КОВА Руслан Кравченко призначив ще одного заступника. Ним став Михайло Ємець. Його призначення на посаду відбулося 10 травня.

Нагадаємо, що Руслана Кравченка призначили головою Київської ОВА у квітні цього року. Це сталося після того, як попередній очільник столичного регіону Олексій Кулеба пішов на підвищення – зайняв посаду заступника керівника Офісу Президента України. Майже три місяці в.о. голови КОВА був Дмитро Назаренко. 

У серпні уже минуло 100 днів на посаді голови КОВА Кравченка. Але жодних звітів та результатів на загал озвучено не було.

Для багатьох це призначення Кравченка стало великою несподіванкою, оскільки ця кандидатура не мала жодного досвіду роботу не лише на подібному рівні управління, але й в системі самоврядування в цілому. У цьому контексті показово і те, що Зеленський не представляв Кравченка (хоча Київська область – один з ключових регіонів в Україні, куди президент із закордонними делегаціями приїжджає регулярно), і ніхто навіть не потрудився пояснити логіку цього досить дивного призначення.

У деяких експертів звучали очікування від появи прокурора на посаді голови ОВА були у багатьох експертів. Більш того, на першій сесії Київської облради під час виступу перед депутатами Кравченко недвозначно заявив про початок переслідування корупціонерів. Утім, особливо нікого не налякав – навпаки, за перших сто днів каденції Кравченка сталося кілька ганебних історій.

Зокрема, можна згадати про фактично рейдерське захоплення Київської обласної лікарні за участі скандального нардепа-мажоритарника з Обухівщини Олександра Дубінського та в.о. голови Київської облради Ярослава Добрянського. Від ОВА – нуль реакції. Де переслідування корупціонерів? Не чули. Зате Дубінський, прикриваючись хворим батьком, злітав з дівчиною в Барселону, після чого спокійно повернувся в Україну. 

За всю свою кар’єру нинішній голова ОВА брав участь у декількох резонансних справах. Зокрема, очолював групу прокурорів у справі проти колишнього Президента України Віктора Януковича. Саме Руслан Кравченко 14 березня 2017 року підписав звинувачення Віктору Януковичу — у тому, що він допомагав росії змінити кордони України та вести агресивну війну.

Також за роки кар’єри у прокуратурі не обійшлося й без скандалів. У 2023 році Кравченко брав участь в конкурсі на посаду керівника Національного антикорупційного бюро. Комісія з відбору кандидатів до НАБУ визнала Кравченка недоброчесним. Виявилося, що в 2019 році новопризначений очільник ОВА приватизував службову квартиру, а потім дуже швидко її продав за 816 тисяч гривень. Сам Кравченко пояснив, що був у черзі на квартиру з 2015 року. Він наголосив, що коли отримав квартиру, свого майна не мав, тому й використав законне право на приватизацію. Продати квартиру вирішив, адже з’явилася можливість купити вигідніший варіант житла. Попри це, отримати посаду директора НАБУ йому не вдалося.

Варто зауважити, що Київщина – область, яка давно зберігає реноме регіону, у якому керівники не можуть просидіти довго, бо їх змінюють, як рукавички. За часів незалежності у столичному регіоні було 20 (!) очільників. Нинішній – новопризначенець Руслан Кравченко – уже 21-ий. Лише одиниці з ексочільників області використали посаду як сходинку для формування подальшої кар’єри. Абсолютна більшість з них після відставки канула в лету з політичної мапи області. 



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело