У Фастові відкрили пам’ятник загиблому учаснику Революції Гідності Андрію Саєнку

image
21 Листопада 2020, 13:25
Поділитися:

У Фастові з’явився пам’ятник на честь загиблого учасника Революції Гідності та героя України Андрія Саєнка.

Його урочисто відкрили сьогодні, у День Гідності та Свободи, очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін, народний депутат України Олег Дунда, голова Фастівської райдержадміністрації Юрій Волков, міський голова Фастова Михайло Нетяжук, начальник управління культури КОДА Дмитро Гончаренко і голова громадської організації “Об’єднання родин “Небесної Сотні” та активістів “Революції Гідності” Тамара Швець.

“Сім років тому розпочалась Революція Гідності. Перемога в боротьбі за демократичні цінності та свободу дісталась нам високою ціною. Загинули люди. Андрій Саєнко, на жаль, був одним із них. Сьогодні ми відкриваємо в Фастові пам’ятник на його честь. Він стане символом трагічних подій того часу та всіх загиблих Героїв Небесної Сотні”, – повідомив Василь Володін.

Також очільник Київщини разом із іншими учасниками пам’ятного заходу висадили дуби, привезені з Чернечої гори. Це зробили, щоб символізувати зв’язок між минулим і майбутнім.

Василь Володін зазначив, що важливо продовжувати справу, за яку загинули герої, і працювати над розвитком країни.

“Ми спроможні перемагати. Насправді, робимо це щодня – у економіці, спорті, агрогалузі та інших сферах. Ми завойовуємо призові місця, виробляємо якісну продукцію, підкорюємо нові ринки. Це ті важливі кроки, які рухають нас вперед.
Закликаю спільно розвивати Київщину. Найголовніше – вірити в наші сили й пам’ятати, що ми вільні творити власне майбутнє”, – додав голова ОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація