У Фастові відбулося виїзне засідання Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій

image
9 Червня 2021, 19:24
Поділитися:

Сьогодні у нашому місті у рамках «Національної платформи єднання України» відбулася визначна подія – виїзне засідання Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій. Фастівчани отримали благословення на створення місцевої ради церков і релігійних організацій, а представники релігійних громад – підтримку у  зверненні до Кабінету міністрів України щодо розробки та реалізації загальнодержавної стратегії захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей.

До Фастова завітали глави різних релігійних конфесій: православних, греко- і римо-католицьких, протестантських, євангельських церков, юдейських і мусульманських об’єднань.

Захід розпочався з висадження дуба – символу міці та могутності, незламності народного духу, єдності та розвитку України.

Далі,  гості поклали  квіти до памятника Захисникам України та вшанували пам’ять Героїв.

Під час засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Михайло Нетяжук озвучив бажання місцевих релігійних діячів створити місцеву міжконфесійну раду з метою поширення на місцевому рівень позитивного досвіду міжконфесійного діалогу та державно-церковної взаємодії.

Члени ВРЦіРО схвалили ініціативу та порадили створювати раду церков і релігійних організацій у якості громадської спілки (зі статусом юридичної особи чи без нього).

Також, Михайло Володимирович звернувся до Всеукраїнської ради церков з проханням підтримати звернення до Кабінету міністрів України щодо розробки та реалізації загальнодержавної стратегії захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей інституту сім’ї в Україні.

На завершення заходу, учасники відвідали місце, де більше як сто років тому єдналася Україна – «Музей на колесах» на ст.Фастів.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів