У Фастівському районі викрито нарколабораторію з «продукцією» на 3,5 мільйона гривень 

image
31 Серпня 2023, 10:43
Поділитися:

Двом мешканцям Київщини повідомлено про підозру за фактами незаконного виготовлення, зберігання та збуту психотропних і наркотичних речовин.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані орендували приватний будинок у Фастівському районі та облаштували там нарколабораторію. Вони виготовляли амфетамін і вирощували коноплі з метою подальшого збуту на території Київської області.

Для виготовлення психотропу чоловіки закуповували необхідні хімічні речовини та матеріали. Один з них за освітою хімік. Використовуючи свої знання, він відповідав за технологічний процес виготовлення «товару». Готову продукцію розфасовували та зберігали в зіп-пакетах.

У ході проведення 10 обшуків вилучено понад 4,6 кг амфетаміну, 4,3 кг канабісу, рослини коноплі, лабораторне обладнання, більше ніж 100 літрів прекурсорів, ваги, мобільні телефони, банківські картки, гроші, а також зброю та набої.

Вказаних осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України, їм загрожує відповідальність за ч. 2 ст. 307 КК України(від шести до десяти років з конфіскацією майна).

Вартість вилученого на «чорному ринку» орієнтовно становить 3,5  млн грн.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що дописи про зниклих українських військових, чиї тіла «привезли на Київщину» виявились фейком.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело