У екс-голови Броварської РВА Володимира Майбоженка, що перебуває під вартою за п’яне ДТП, змінився адвокат | Трибуна

image
2 Травня 2024, 19:30
Поділитися:

Про те, що в затриманого за п’яне ДТП 26 квітня в Броварах  змінився адвокат, журналістам «Трибуни»  стало відомо з власних перевірених джерел. Підтвердив це і державний адвокат Олександр Новиков, який вів справу Майбоженка відразу після затримання винуватця ДТП поліцією.

Нагадаємо, 26 квітня в Броварах голова Броварської РВА Володимир Майбоженко у стані алкогольного сп’яніння проїхав на Порошинці перехрестя на заборонений сигнал світлофора, виїхав на узбіччя та наїхав на пішоходів.

Чотирьох людей, серед яких одна дитина, госпіталізовано в лікарню. У двох потерпілих медики діагностували тяжкі тілесні ушкодження.

За результатами тестування приладом Drager, у крові водія було алкоголю 2.31 проміле.

Відразу після затримання винуватця ДТП, правоохоронці доставили його у Броварський райвідділ поліції.  Було відкрито кримінальне провадження за ст. 286-1 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння».

26 квітня після 23 год до затриманого прибув призначений державний адвокат Олександр Новиков. За його словами, Майбоженко підтвердив, що під час його затримання поліція не застосовувала до нього міри фізичного впливу чи катування, сам винуватець ДТП поводився з правоохоронцями чемно.

Наступного дня Шевченківський районний суд м. Києва обрав Майбоженку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці без права внесення застави.

Ще тоді адвокат Новиков озвучив рідним затриманого пропозицію контакту з потерпілими щодо допомоги та відшкодування лікування, що для винуватця ДТП може бути пом’якшувальною обставиною під час суду.

Як повідомили постраждалі журналістам «Трибуни», через медиків із ними контактували родичі Майбоженка, зокрема брат. «Наразі допомоги ми не потребуємо – у лікарні ми забезпечені всім необхідним», – повідомили постраждалі. Спочатку двоє двоюрідних братів із Харкова, одного з яких очевидці витягали з-під автівки винуватця ДТП, перебували в реанімації. Наразі молоді чоловіки вже лікуються в хірургічному відділенні. Мама з маленькою донечкою перебувають у травматології. Але щонайменше двом із постраждалих – жінці та одному з братів, потрібні будуть операції.

Після обрання запобіжного заходу Шевченківським райсудом, рідні Майбоженка повідомили державному адвокату, що надалі планують захист змінити. Згідно закону, обвинувачений має право на 5 адвокатів.

Як вдалося дізнатися з власних офіційних джерел, наразі триває досудове розслідування, в рамках якого у винуватця ДТП відібрано зразки, в тому числі і на наркотичне сп’яніння. Увесь час протягом досудового слідства Майбоженко перебуватиме в слідчому ізоляторі – ухвала щодо зміни запобіжного заходу оскарженню не підлягає. Сподіваємося, що слідству буде достатньо 2 місяці, щоб завершити досудове розслідування та передати справу в суд.

Резонансну справу на особистому контролі тримає ГУ Нацполіції. І журналісти та громадськість.

Читайте також

Нетверезий голова Броварської РВА Майбоженко на “зебрі” збив 4 людей
Знищена алея каштанів у Броварах: активісти планують висадити нові дерева і вимагають створення робочої групи
У Лук’янівці на Броварщині відбудують зруйновану церкву: Епіфаній зустрівся з очільниками Броварської громади та нагородив їх
Безконтрольні Бровари: міські треші, про які «нічого не знав» і до яких «непричетний» Ігор Сапожко
Зрізана алея каштанів у Броварах: містяни обурені, Ігор Сапожко розводить руками: «Ми тут ні до чого»

Джерело: Трибуна – Бровари