У дитсадку «Джерельце», який реконструюють, змінилася конструкція будівлі – міський голова | Трибуна

image
23 Квітня 2024, 20:52
Поділитися:

Сьогодні виконавчий комітет міськради затвердив зі змінами проєктно-кошторисну документацію з реконструкції дитсадка «Джерельце» по вул. Петлюри Симона, 13-Б.

Відкорегована ПКД вказує, що відреконструйований заклад буде готовий прийняти 270 вихованців, якими опікуватимуться 76 працівників.

Загалом вартість об’єкту оцінюється в 262 млн 886 тис. грн. Зокрема з них: 194 млн 633 тис. грн – це будівельні роботи, 14 млн 201 тис. грн – устаткування, 54 млн 51 тис.грн – інші витрати.
Попередній кошторис був у межах 172 млн 893 тис. грн, але його ще кілька разів коригували.

Зазначимо, що спочатку виникла потреба в детальнішому обстеженні конструкцій будівлі, позаяк через пожежу значна кількість бетонних конструкцій втратила свої властивості і демонтувати довелося їх більше, ніж планувалось. Тоді на необхідне коригування виділили 250 тис грн.
Потім були зауваження від ДСНС саме щодо укриття, яке не відповідало новим нормам ДБН, затверджених пізніше, ніж розроблявся проєкт. Це коригування обійшлося в 950 тис. грн.

«Змінилося не тільки питання кошторису , а і сама конструкція будівлі, архітектурне рішення», – переконував присутніх на виконкомі Ігор Сапожко.

Наразі із загальної кошторисної вартості на об’єкті виконано робіт на 2 млн 345 тис. грн.

Нагадаємо, роботи з реконструкції постраждалого під час авіакатастрофи дитсадка розпочали ще в жовтні минулого року, згідно з новою ПКД, роботи мають завершити протягом 11 місяців.

Замовником реконструкції виступає Департамент регіонального розвитку КОВА.
Фінансування будівництва ЗДО відбуватиметься за схемою 70% – державні кошти, 30% – кошти місцевого бюджету.

Проєкт реконструкції дитсадка розроблений із урахуванням пропозицій і побажань фахівців управління освіти та науки, керівника закладу та педколективу садочка.

Читайте також:

Кого не торкнеться мобілізація в 2024 році: затверджений список посад
Робота: Броварська міськрада шукає ТРЬОХ фахівців у сфері містобудування та архітектури
У Княжичах планують побудувати нову амбулаторію
«Путівник кладовищем»: юні броварські журналістки презентували збірник містичних історій

Джерело: Трибуна – Бровари