У Димері при обладнанні дитячого майданчика привласнили понад 980 тисяч гривень

image
16 Серпня 2023, 18:38
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 18:22

У Київській області правоохоронці повідомили про підозру директору підрядного підприємства, що виконувало роботи по облаштуванню дитячого майданчика в Димері. Прокурори встановили, що модель та марка встановленого обладнання не відповідають умовам договору. Збитки бюджету громади визначено у розмірі 986 тис. гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомили в прокуратурі, між товариством та селищною радою було укладено договір на будівництво скверу в селищі Димер Вишгородського району.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За умовами договору підприємство під час облаштування дитячого майданчику мало встановити обладнання певної марки та моделі. Натомість було встановлено в рази дешевше устаткування гіршої якості та іншого бренду.

Надалі очільник підприємства вніс до звітної документації недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості. Зазначається, що це призвело до безпідставного перерахування на рахунок підрядної організації 986 тис. гривень бюджетних коштів.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури директору товариства повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Нагадаємо, у Київській області правоохоронці повідомили про підозру у привласненні майна директору товариства та виконробу. Підрядникам ставлять у провину внесення у документи відомостей щодо виконаних робіт по ремонту ліцею у Макарові, які насправді не були виконані. Вартість “недоробок” експерти оцінили у 135 тис. гривень.

Читайте: На Фастівщині підрядника підозрюють у привласненні 200 тисяч гривень на ремонті укриття в дитсадку

Фото: ГУ Нацполіції в Київській області

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона