У ДТЕК пояснили причини тривалих відключень світла на Київщині

image
25 Січня 2023, 18:53
Поділитися:

25 січня 2023 г. 18:46

НЕК “Укренерго” надає операторам систем розподілу ліміти споживання для збереження роботи енергосистеми, пошкодженої внаслідок ворожих атак. Відповідно тривалість відключень світла у Київській області пов’язана з наданими низькими лімітами.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби ДТЕК.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що після російської атаки 14 січня у регіоні зберігається дефіцит електроенергії, відповідно операторам систем розподілу надають ліміти споживання.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“На Київщині ліміт складає 50% від потреб всієї області, з яких лише 27% можна спрямувати населенню та малому бізнесу, оскільки решта йде на критичну інфраструктуру та промисловість, яка виконує важливі функції”, – йдеться в повідомленні компанії.

У ДТЕК нагадали, що за формування лімітів для кожної області відповідає НЕК “Укренерго”. Контролює доцільність цих прорахунків для кожної області Міністерство енергетики.

“Задача ДТЕК “Київські регіональні електромережі” – дотримуватись цих лімітів, щоб зберегти роботу енергосистеми в умовах постійного дефіциту”, – наголосили в компанії.

Нагадаємо, днями на засіданні міськради Борисполя розгорівся скандал. Причиною конфлікту стали проблеми з електропостачанням у місті. Жителі скаржаться на відсутність світла до 5 діб.

Читайте: У ДТЕК надали відповіді на ТОП-3 запитань від киян стосовно відключень світла

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона