У ДТЕК Київські регіональні електромережі спростили графік стабілізаційних відключень

У ДТЕК Київські регіональні електромережі спростили графік стабілізаційних відключень
3 Листопада 2022, 14:32
Поділитися:

Для мешканців Київщини ДТЕК Київські регіональні електромережі покращив графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Для зручності абонентів до графіку додали пошук за населеним пунктом. 

Нагадаємо, через значні пошкодження енергосистеми в області тривають стабілізаційні відключення світла. НЕК «Укренерго» вимушений їх проводити, аби уникнути масштабних аварій на енергообладнанні.

Графіки стабілізаційних відключень у Київській області діють за наступними принципами:

  • Опубліковані графіки – це графіки ймовірних відключень, що дозволять підготуватись до відключення світла, якщо в НЕК «Укренерго» буде необхідність збалансувати енергосистему.
  • У графіках вказані всього 3 ймовірні часові проміжки, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія. Фахівці ДТЕК докладають усіх зусиль, щоб відключення кожної адреси тривало не довше 4 годин із можливою похибкою 30 хвилин для перепідключення між групами.
  • Не обов’язково, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків, указаних у графіку. Якщо енергосистема працюватиме коректно – відключення взагалі відбуватися не будуть. Якщо потрібно буде зменшити навантаження на енергосистему – вони відбуватимуться протягом одного або кількох часових проміжків. Відключення по всім трьом проміжкам часу, особливо вночі, можливе лише в критичних випадках.
  • Графіки складені на основі тих об’ємів споживання електроенергії, що необхідні НЕК «Укренерго», аби збалансувати енергосистему. Відключення однієї групи в рамках стабілізаційного графіка розраховані на скорочення споживання певної потужності. Якщо є розпорядження скоротити споживання більше ніж на певну потужність, то відключення стають екстреними. У такому випадку графік не діє.
  • Графіки не застосовуються до об’єктів критичної інфраструктури й будинків, які підключені до тих же електроліній, що і ці об’єкти.
  • Якщо світло не з’явилось після 4 годин від моменту відключення – можливо трапилась аварія. На жаль, через застосування стабілізаційних відключень, їхня кількість зростає. Про такі випадки ДТЕК просить повідомляти. Контакти можна знайти на сайті компанії. 

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація