У “Дії” можна буде подати заяву про шлюб онлайн, – Мінцифри

image
27 Листопада 2022, 17:14
Поділитися:

27 листопада 2022 г. 17:03

Користувачі мобільного застосунку “Дія” матимуть можливість подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн. Також можна буде одразу обрати місце та час, формат та залу, де пройде церемонія, і додаткові послуги, які супроводжують захід.

Про це, як передає KВ, йдетьсяв повідомленні Міністерства цифрової трансформації.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Раніше, щоб подати заяву про шлюб, необхідно було йти до ДРАЦС, заповнювати папірці, вручну вводити особисту інформацію, проходити перевірку держреєстратора. Далі йти в банк, щоб сплатити держмито, і знову повертатися до установи. Після цього обговорити формат церемонії і тільки потім повертатися додому й чекати на заплановану дату”, – нагадали в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що долучитися до бета-тесту послуги на порталі можуть українці, які досягли 18 років та мають електронний підпис. У Мінцифри уточнили, що записатися на бета-тест можна тільки парою: наречений та наречена. Перелік ДРАЦСів, у яких доступна послуга, – за посиланням.

Під час бета-тесту заява проходить реальну реєстрацію, тож учасників просять уважно підійдіть до вибору місця та часу.

Нагадаємо, КК “Центр комунального сервісу” спільно з Мінцифри запровадили ідентифікацію споживачів та отримання копій документів за допомогою шерингу в застосунку “Дія”. Це дасть змогу поділитися цифровою копією ID-картки, закордонного паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження чи довідки внутрішньо переміщеної особи (ВПО).

Читайте: У “Дії” з’явилися електронне пенсійне, посвідка на проживання та документи англійською

Фото: diia

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона