“У держлісгоспі завжди раді добровільним помічникам”

image
5 Квітня 2019, 12:48
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Квітень 5th, 2019

І буде ліс!

Більше десяти років працівники районної державної адміністрації та районної ради навесні надають допомогу ДП “Переяслав-Хмельницький лісгосп» у посадці лісу. За ці роки ними уже висаджено близько 40 тисяч саджанців. Ось і в четвер, 4 квітня, в рамках всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» посадовці разом із представниками міськрайонної асоціації воїнів АТО та учасників війни прибули в урочище Гать для засадження ділянки лісу, яка свого часу постраждала від пожежі.

Інженер лісових культур Людмила Данилюк, 25 років, розповіла:

Сергій Гришко вдруге в житті садить дерева

– Працівниками лісового господарства цього року уже засаджено 60 гектарів сосною, ясенем та дубом у всіх п’яти наших лісництвах. Сьогодні маємо висадити 2,5 тисячі саджанців на останній ділянці в Переяславському лісництві. Ми дуже раді допомозі, яку нам надають різні організації міста та району.

Головний лісничий Володимир Павлик перед посадкою провів інструктаж та наочно показав, як висаджувати річні сіянці сосни. Цього року їх виростили в Березанському лісництві.

Фото на згадку

Голова громадської міськрайонної асоціації воїнів АТО та учасників війни Сергій Гришко розповів, що в останнє садив дерева, навчаючись іще у школі. Сьогодні в нього виникла ідея висадити дерева неподалік пляжу біля “Любокраю”:

– Там потрібно висадити щільне насадження, аби «відгородити» пляж від об’їзної дороги, а також посадити дерева, які будуть давати тінь відпочиваючим на пляжі людям. Цим пляжем ми опікуємося.

За кілька годин інтенсивної праці ділянка була засаджена. Після закінчення роботи голова РДА Юрій Клименко зауважив, що акція дала усім чудову можливість оцінити своє ставлення до лісу, природи, долучитися до вирішення проблеми збереження зелених легенів держави. Бо чисте довкілля – це наше здоров’я.

Інф. «ВП»

Фото Володимира Набока

Джерело: Вісник Переяславщини