У Департаменті освіти і науки КМДА назвали “фейком” заяву нардепа Грищука щодо чергувань вчителів в укриттях

image
19 Червня 2023, 17:17
Поділитися:

19 червня 2023 г. 17:02

Департамент освіти і науки Київської міської державної адміністрації (КМДА) спростував інформацію про надання графіків чергування вчителів в укриттях. В Депаратаменті наголосили, що допуск до укриття в освітніх установах забезпечує сторож закладу освіти.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Департаменту освіти і науки КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначили у Департаменті, під час повітряної тривоги укриття в закладах освіти, що відповідним чином позначені на мапі укриттів Києва, мають бути відчинені. Про це йдеться у відповідному наказі Департаменту освіти та науки КМДА.

Згідно з повідомленням, допуск до укриття в освітніх установах під час повітряної тривоги забезпечує сторож закладу освіти.

У Департаменті освіти та науки наголосили, що інформація про нібито надання Департаментом графіків чергувань вчителів в укриттях – є фейком.

Раніше народний депутат Верховної Ради (ВР) Роман Грищук заявив, що Департамент освіти і науки КМДА нібито змушує директорів та вчителів чергувати в школах вночі біля шкільних укриттів для їх відкриття під час повітряної тривоги.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, на Троєщині в ніч з 31 травня на 1 червня внаслідок повітряної атаки росіян на Київ і через те, що було зачинено укриття загинули жінка та її дев’ятирічна донька. Через цей жахливий випадок правоохоронці відкрили розслідування та провели обшуки в КМДА, а мер Києва та голова КМДА Віталій Кличко звернувся до Уряду з проханням звільнити голову Деснянської РДА Дмитра Ратнікова. На що голови столичних РДА закликали Кличка відмовитись від суміщення посад міського голови та голови КМДА.

Читайте: Зеленський збирає РНБО: обговорюватимуть корупцію в судах та результати перевірки укриттів

Фото: kyiv24.news

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона