У День захисту дітей для ірпінської малечі влаштували свято (відео) – Містоінформ

У День захисту дітей для ірпінської малечі влаштували свято (відео) – Містоінформ
4 Червня 2024, 09:09
Поділитися:

До Дня захисту дітей в ірпінському парку Незнайка для найменших мешканців міста влаштували веселі розваги. Було багато активних змагань, дитячих радощів і усмішок.

Анастастія, мешканка Ірпеня:

«Взагалі дуже круто, нам дуже подобається, ми вже в другому парку відзначаємо День дітей, то дуже класно. Діти задоволені, вже стомлені, але ще відзначаємо».

Разом із дітьми наповнилися позитивом і їхні батьки. Кажуть, у цей складний для України час, особливо важливо дарувати дітям радість і яскраві емоції.

Ада, мешканка Ірпеня:

«Це дуже важливо для дітей в цей час тому, що проходячи те все, що вони проходять, їм важливо повертатись до того, що це все одно закінчиться і треба виходити з чимось позитивним та добрим».

Ольга, мешканка Ірпеня:

«Діти – це наше майбутнє, дитинство їх щасливе – понад усе. Вони всі знають, що зараз війна, але вони теж мають право на те, щоб відволікатися, і щоби просто відчувати себе щасливими».

Святкування Дня захисту дітей в Ірпені видалося для дітвори не лише веселим, але й корисним. Працівниці поліції дозволили дітям посидіти у справжньому поліцейському автомобілі. Та розповіли їм головні правила безпеки дорожнього руху.

Не обійшлося цього дня і без творчості.

Альона, мобілайзер клубу «Дівчата. Діти»:

 «Сьогодні у нас аплікація «З любов’ю для дитини» — долоні, які дарують любов, квіти. І ми хочемо нагадати, що дитинство це найпрекрасніше і сьогодні ми тут, щоб дітям зробити свято».

Та попри створену дорослими радісну атмосферу, діти не забувають про те, що їх зараз турбує найбільше. І загадують одне, дуже доросле, бажання на всіх — щоб закінчилася війна. Звучить це бажання і у піснях вихованців Ірпінської дитячої школи мистецтв, які також зі своєю творчістю долучилися до свята.

А організували це свято для малят Служба у справах дітей і сім’ї і та відділ культури Ірпінської міськради.

Анжела-Ангеліна Дордюк, начальниця служби у справах дітей та сімї ІМР:

«Це не тільки веселе свято для малечі, це —  нагадування суспільству про те, що права дітей – освітні, медичні, право на відпочинок, на безперешкодну участь у культурному житті мають дотримуватися безперешкодно для дітей і ми, як Служба у справах дітей, щодня стоїмо на захисті цих прав».

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Дитинство – це мирне небо, це можливість навчатися, вільно жити в своїй країні, розвиватися, творити. На жаль, так складається, в нас війна, і в наших дітей намагаються забрати дитинство, тому ми усі зусилля докладаємо для того, щоб хоч щось нагадувало їм про те, що це найкращі їхні роки».

Джерело: Містоінформ