У День почерку. Що письмо може розказати про характер людини

image
4 Лютого 2019, 21:20
Поділитися:

Щороку 23 січня у світі відзначається День почерку або, кажучи більш елегантно, День ручного письма, який заснований з метою нагадати всім нам про унікальність рукописного тексту, про необхідність практикуватися в ньому, про неповторність почерку кожної людини.

Адже зростаюча з кожним роком популярність комп’ютерів, електронної пошти та електронних блокнотів, СМС, наборів стікерів з надрукованими фразами-підказками, а також інших засобів швидкого спілкування поступово забирає в сучасної людини можливість висловити свої думки, написавши їх власноруч. Можливо, у недалекому майбутньому лист або листівка, написані «від руки», стануть бажаним придбанням.

Ініціатором заснування Дня почерку виступила Асоціація виробників письмового приладдя, яка й проголосила датою «рукописного» свята 23 січня.

Тож як визначити характер людини за почерком?

Чи можна навчитися читати людей, як книгу? Фахівці стверджують, що це можливо. Головне – засвоїти основні принципи графологічного аналізу.
Місткий, нерозбірливий, акуратний, дрібний, великий, химерний, красивий, недбалий … Яким тільки почерк не буває. У кожного з нас він свій. Він починає формуватися приблизно у віці 8-10 років, остаточно складається тільки до 20, але може змінюватися протягом усього життя. І може багато про нас розповісти. Учені давно встановили, що існує певний зв’язок між почерком людини і його характером.
Основні етапи аналізу:

1. Натиск

Сильний натиск характерний для впевнених в собі й енергійних людей, що володіють високою працездатністю. Такі люди, як правило, дуже товариські й приваблюють своєю цілеспрямованістю і оптимізмом.

Легкий натиск найчастіше буває у вкрай чутливих і романтичних натур. Це мрійники, сконцентровані в першу чергу на своєму внутрішньому світі. Відповідальні, але неквапливі, роблять все акуратно, намагаючись не допускати помилок.

2. Нахил

Невеликий нахил вліво найчастіше зустрічається в індивідуалістів: власні інтереси вони завжди ставлять вище групових. Такі люди відрізняються критичним складом розуму.

Сильний нахил вліво. Володарі такого почерку самодостатні й незалежні, вони завжди мають власну точку зору на будь-яку проблему.

Невеликий нахил вправо – найбільш поширений нахил почерку, властивий людям спокійним і врівноваженим. Завжди відкриті до спілкування, але й не проти побути якийсь час наодинці з собою. Схильні до змін настрою.

Сильний нахил вправо свідчить про цілеспрямованість та наполегливість. Такі люди, як правило, максималісти й прагнуть бути першими у всьому, тому якщо вирішуються на щось, то на умови, що отримують або все, або нічого. Легко закохуються й дуже ревниві.

Якщо почерк вертикальний, то це говорить про внутрішню гармонію, баланс раціональності й емоційності одночасно. Люди з таким почерком ретельно аналізують ситуацію і тільки після цього приймають рішення. Найголовніша риса характеру – впертість.

3. Розмір почерку говорить про товариськості людини.

Наприклад, власники великого почерку (більше 3 мм) відкриті, емоційні й легко знаходять спільну мову з людьми. За вдачею вони лідери й душа будь-якої компанії. Можуть будь-кого переконати в своїй правоті.

Дрібний почерк (менше 3 мм) говорить про те, що його володар – людина стримана, розважлива, потайна й замкнута. Йому можна довіряти відповідальну роботу, оскільки він вміє повністю концентруватися на справі.

Широкий почерк – широка душа! Так пишуть люди творчі й талановиті. Вузькі літери – ознака раціональності й ощадливості.

4. Обриси

Округлі літери вказують на доброту й чуйність, а також здатність йти на компроміси. Якщо зустрінеш людину з таким почерком, знай: на нього можна покластися, він завжди підтримає у важку хвилину.

Незграбний почерк – ознака егоїзму. Людина з таким почерком прагне до незалежності, не любить, коли йому вказують, як і що потрібно робити.

5. Розташування рядків

У натур оптимістичних до кінця рядок піднімається, у песимістів – навпаки, опускається. Прямі рядки характерні для людей спокійних і розсудливих, врівноважених. Нерівні рядки говорять про часту зміну настрою або неврівноваженість людини.

Джерело: Макарів Діловий — Макарів Діловий — Останні новини