У День гідності та свободи до Києва приїхали президентка Молдови та президент Євроради

image
21 Листопада 2023, 14:17
Поділитися:

21 листопада 2023 г. 13:42

У вівторок, 21 листопада, до Києва прибула президентка Молдови Майя Санду з неанонсованим раніше візитом. З нагоди Дня гідності та свободи вона взяла участь у вшануванні пам’яті активістів, які загинули під час Революції Гідності. Також, у 10-ту річницю Революції гідності до Києва приїхав президент Європейської ради (Євроради) Шарль Мішель.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Офісу Президента.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У пресслужбі розповіли, що Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська разом із президенткою Молдови Майєю Санду встановили лампадки до хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

“Вони також віддали шану пам’яті полеглих активістів біля їхніх портретів. На честь загиблих учасників Революції гідності пролунали удари дзвона”, – йдеться у повідомленні Офісу Президента.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Майя Санду зазначила, що приїхала до Києва з метою зустрітися з президентами України Володимиром Зеленським і Європейської ради Шарлем Мішелем.

“На порядку денному: обговорення наступних кроків щодо вступу Молдови та України до ЄС, посилення регіональної безпеки, а також подальша підтримка ЄС реформ та розвитку в наших країнах”, – зазначила Санду.

Також, щоб вшанувати пам’ять про протести на Майдані, які почалися 21 листопада 2013 року, до України прибув президент Європейської ради Шарль Мішель.

Раніше KВ повідомила, що до Києва вранці у вівторок, 21 листопада, з неоголошеним візитом прибув міністр оборони ФРН Борис Пісторіус. Це вже другий візит міністра до столиці України з моменту вступу на посаду міністра оборони. Основні теми поїздки – навчання українських солдатів та військова допомога.

Читайте: В Бучі біля пам’ятного знаку на площі Героїв Майдану вшанували пам’ять полеглих Героїв, – Руслан Кравченко (фото)

Фото: пресслужба Офісу Президента, Інформатор

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона