У Дарницькому районі столиці після масованого ракетного обстрілу запустили салюти

image
31 Грудня 2022, 09:43
Поділитися:

У Дарницькому районі Києва після масованого ракетного обстрілу РФ 29 грудня невідомі запустили салют. Феєрверк запустили у одному із дворів будинку на вулиці Тростянецькій.

Про це повідомили у поліції Києва.

Так, 29 грудня увечері під час моніторингу мережі Інтернет правоохоронці виявили відео, у якому кілька осіб запустили салюти. Отримавши повідомлення від місцевих мешканців, на місце події прибув наряд патрульних поліцейських.

Порушникам вдалося втекти до приїзду поліцейських. Наразі правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Проводяться всі необхідні заходи, аби встановити особи всіх причетних осіб.

Зловмисникам загрожує штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Поліція Києва вкотре нагадує громадянам про заборону використання піротехнічних виробів під час дії воєнного стану.

Статті, які передбачають покарання за реалізацію чи використання піротехнічних засобів відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України:

ст. 164 КУпАП – порушення порядку провадження господарської діяльності;ст. 173 КУпАП – дрібне хуліганство;ст. 182 КУпАП – порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях;195-6 КУпАП – порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів;296 ККУ – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.

Раніше ми розповідали, що на території Київщини повністю заборонили продаж та використання піротехнічних засобів на час дії воєнного стану.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua