У червні кияни взяли в родини рекордну кількість безпритульних тварин

image
11 Липня 2023, 14:56
Поділитися:

11 липня 2023 г. 14:46

У червні фахівці КП “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” спільно з волонтерами прилаштували до родин 132 тварини, які перебували в закладах підприємства.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, загалом за 1 півріччя 2023 року фахівці КП “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” спільно з волонтерами прилаштували 281 тварину. А лише за червень до родин прилаштували 132 безпритульні тварини. Тож за перший місяць літа кияни взяли в родини найбільшу кількість безпритульних тварин із початку повномасштабного вторгнення.

За словами в.о. директорки комунального підприємства Наталі Мазур, причина збільшення прилаштувань котів і собак у тому, що українське суспільство мобілізувалось для підтримки людей і тварин, постраждалих від підриву Каховської ГЕС.

Читайте: Киян закликають брати додому тварин із Херсона

“Щойно ми почали допомагати тваринам, які постраждали внаслідок терористичних дій рф, одразу отримали дуже багато звернень із пропозиціями про допомогу. Люди зголошувались взяти тварину із притулку, зокрема брали не тільки тих, що прибули з Херсонщини. Завдяки цьому ми змогли звільнити місця для тих, кому вони були потрібні. І це не поодинокий випадок, коли кияни демонструють людяність і готовність допомогти в найскладніший час: навіть у лютому-березні 2022 року прилаштування тварин не зупинилось, попри все мешканці столиці продовжували брати тварин із притулків”, – зазначила Наталя Мазур.

В.о. директорки КП “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” додала, що за перше півріччя 2023 року підприємство стерилізувало 5 171 безпритульну тварину, щеплення від сказу отримали 5 007 собак і котів.

Раніше KВ писала, що столичні зоозахисники організували евакуаційний рейс до Херсона для допомоги тваринам після підриву Каховської ГЕС. Наразі волонтери надали допомогу вже 571 тваринам Херсонщини та Запоріжжя.

Читайте: Київські зоозахисники допомогли понад півсотні тваринам Херсонщини та Запоріжжя

Міністр захисту довкілля Руслан Стрілець на зустрічі міністрів довкілля країн ЄС повідомив, що внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, загинуло 20 тис. тварин. Це ендемічні види, що зустрічалися лише на півдні України.

Читайте: Близько 20 тис. тварин загинуло внаслідок підриву Каховської ГЕС

Нагадаємо, столична влада так і не змогла затвердити спеціальний Порядок, який дозволить виділяти кошти з бюджету міста на фінансову підтримку громадських організацій (ГО), що утримують притулки для тварин. Головною причиною стала байдужість депутатського корпусу Київради до цього питання – жоден з народних обранців не подав свої правки, зауваження та пропозиції до відповідного проєкту рішення, який у березні 2023 року було прийнято у першому читанні. Разом з тим, голосувати за документ у тому вигляді, який пропонувала КМДА, міськрада також не могла – він був відверто “сирим” та неготовим, на що звертали увагу зоозахисники. Також цей проєкт рішення мав явні ознаки регуляторного акту, через що повинен був проходити додаткові погодження. Що цікаво, наразі такі притулки для тварин фактично “тримаються на ентузіазмі” – ні в минулому році, ні в першому кварталі поточного року керівництво столиці не виділило на них жодної копійки.

Читайте: Без грошей та без порядку: Київрада залишила безпритульних котів та собак голодними

Фото: КМДА.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона