У Чабанівській громаді відкрили протирадіаційне укриття, – Руслан Кравченко

image
15 Листопада 2023, 12:39
Поділитися:

15 листопада 2023 г. 12:27

У Новосілках (Чабанівська громада Київщини) відкрили протирадіаційне укриття в ліцеї “Ерудит”. У сховищі, площею 1075 м², можуть перебувати 590 осіб. Під час навчального процесу в укритті зможуть перебувати діти та педагоги, а в інший час сховище також буде доступним для мешканців громади.

Про це, як передає KВ, повідомив голова Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Руслан Кравченко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За словами Руслана Кравченка, упродовж 2022-2023 років у закладах освіти Київської області відремонтували понад 900 укриттів. Загалом у таких закладах їх функціонує понад 1,2 тисячі.

“Одне з нових укриттів відкрили у ліцеї “Ерудит” в Новосілках (Чабанівська громада). Це протирадіаційне укриття, яке капітально відремонтували впродовж 4 місяців. Його площа сягає майже 1075 м²”, – розповів голова Київської облдержадміністрації.

Згідно повідомлення, ліцей побудували в 1985 році, в ньому здобуває середню освіту понад 1,2 тисячі учнів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Діти вчаться у дві зміни. В укритті одночасно можуть перебувати 590 осіб. Є все для зручного розташування дітей та педагогів. А вентиляційна система дозволяє там залишатися людям щонайменше 48 годин поспіль. Приміщення опалюється за допомогою котельні, радіатори обладнані термостатичними клапанами для регулювання температури повітря. Є централізоване водопостачання, а також запаси бутильованої води. Передбачено безперебійне електропостачання. При зникненні напруги змонтований потужний генератор автоматично запускається. В укритті є приміщення для зберігання продуктів, а також кімната для надання медичної допомоги з необхідними медикаментами. Один із чотирьох входів у сховище пристосований для маломобільних груп населення”, – підкреслив Руслан Кравченко.

Він також наголосив, що під час навчального процесу в укритті у разі оголошення тривоги зможуть перебувати діти та педагоги, а в інший час сховище також буде доступним для мешканців громади.

Зазначається, що капітальний ремонт укриття реалізовувався завдяки співфінансуванню. Загалом виділили понад 16 млн гривень, із них 11 млн гривень – державна субвенція та 5 млн гривень – гроші громади.

Читайте: У одному із дитсадків Славутича до кінця року за 13,6 млн гривень планують збудувати укриття

Фото: Руслан Кравченко

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона