У Бучі намагаються остаточно затвердити багатоповерхову забудову на місці свердловин питної води, громада б’є на сполох

image
28 Листопада 2019, 11:14
Поділитися:

БлогУ Бучі намагаються остаточно затвердити багатоповерхову забудову на місці свердловин питної води, громада б’є на сполох

На сесії Бучанської міської ради намагитимуться затвердити детальний план території, який відкриє шлях для скандальної багатоповерхової забудови на місці свердловин питної води.

Повідомлення із закликом з’явитися 28 листопада на сесію та проконтролювати це питання з’явилось в одній із місцевих груп у соціальній мережі. Мова йде про будівницто у Бучі на розі вулиці Островського та бульвару Богдана Хмельницького. Дана багатоквартирна забудова не розрахована генеральним планом міста, є зоною мереж водопостачання та власністю громади.

На території, яку планують забудувати, є дві свердловини, які забезпечують половину центру міста питною водою. Але це не завадило Анатолію Федоруку на березневій сесії зініціювати рішення щодо розробки детального плану забудови цієї земельної ділянки багатоповерховим будинком.

Рішення на розробку документації прийняла  55 сесія  Бучанської міської ради. Дозвіл наданий забудовнику КП «Бучабудзамовник».

Раніше КП “Бучабудзамовник” вже зверталося до КП “Ірпіньводоканал” з питанням про виведення цих свердловин з експлуатації. Проте, отримали відповідь, що це можливо лище за умови будівництва нових свердловин, які забезпечать водопостачання.

Про будівнитво свердловин поки що не йдеться, а от питання багатоповерхової забудови буде швидко вирішене Звісно, якщо громада не скаже своє слово. Проігнорувавши питання забудови на розі вулиці Островського та бульвару Богдана Хмельницького, мешканці вірогідно зіштовхнуться із серйозними проблемами і матимуть шанс залишитися без води.

Джерело: МИСТОИНФОРМ