У Бучі демонтують незаконний асфальтний завод, який тривалий час “не помічала” Бучанська міська рада

image
18 Грудня 2019, 12:00
Поділитися:

Дата публикации: 18 декабря 2019.

Дякуючи пильності громади Ворзеля, історія незаконного виробництва асфальтного заводу закінчилась його демонтажем.

Про фінал незаконного виробництва, зокрема, повідомляють у місцевій соціальній спільноті фейсбук. Триває демонтаж, остаточно переїхати асфальтний завод має ще до Нового року.

Демонтувати завод у Бучі вирішили ще 2018 року, тоді участь у ній взяли депутати БПП Ольга Червакова, Марія Іонова, Павло Різаненко, голова КОДА Олександр Горган та прокурор Київської області Дмитро Чібісов. Нарада стала наслідком неодноразових звернень народного депутата Марії Іонової до прокуратури, КОДА та Державної архітектурно-будівельної інспекції.

На нараді Дмитро Чібісов підкреслив, що від керівництва місцевої влади не було жодної заяви до органів прокуратури. Фактично, Бучанська міська рада майже півроку не помічала незаконного шкідливого виробництва.

“Вражає бездіяльність місцевої влади та контролюючих органів, які робили вигляд, що в місті нічого не будується. Навіть після того, як громадськість почала виходити на мирні акції протесту і звертати увагу, що будівництво межує із житловими будинками, Ворзельським озером та іншими зонами відпочинку курортного селища”, – заявив прокурор Київської області Дмитро Чібісов.

За інформацією видання Громада приірпіння, Чібісов на нараді наголосив, що у цій справі присутні ознаки правопорушення з боку посадових осіб місцевого самоврядування Бучанської міської та Ворзельської селищної рад у сфері неналежного виконання своїх посадових обов’язків.

У Бучі демонтують незаконний асфальтний завод, який тривалий час

Мер Бучі екс-регіонал Анатолій Федорук запевняв, що Бучанська та Ворзельська рада почали звертатися до відповідних контролюючих органів одразу ж, як дізналися про будівництво заводу.

Проте, листи, які він надав Чібісову, були датовані лютим 2018 року. Прокурор зауважив, що за наявною інофрмацією будівництво велося з жовтня 2017 року і що таке ставлення посадових осіб Бучанської ради, на його думку, – халатність.

Наразі історія із незаконним асфальтним заводом нарешті добігає кінця, тому саме час згадати і про відповідальність посадових осіб Бучанської та Ворзельскої місцевих рад, які цинічно закривали очі на будівництво незаконного асфальтного заводу та нехтували інтересами громади на користь порушника.

Раніше Містоінформ повідомляв, що Бучанська міська рада проголосувала за розробку детального плану лісової території орієнтовною площею 5,5 Га в районі міського парку для розміщення багатоквартирної забудови з парковкою.

Джерело: МИСТОИНФОРМ