У Бучанському районі тривають поставки будівельних матеріалів для відновлення пошкоджених житлових будинків

image
14 Жовтня 2022, 18:18
Поділитися:

До Макарівської громади, що в Бучанському районі Київщини, завезли вантажівки  будівельних матеріалів для відновлення житлових об’єктів, пошкоджених внаслідок російської військової агресії. Доставка відбувається в рамках ще однієї програми допомоги від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Про це повідомив заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко.

Перші чотири вантажівки приїхали до громади вчора. Вони привезли металочерепицю, шифер, дерев’яні дошки та бруси, утеплювач, двері, ізоляційні плівки, цеглу, газобетонні блоки, керамічну плитку тощо. На черзі — доставка 150 вікон. Така кількість матеріалів покриє потреби 28 домогосподарств Макарівської громади. Місцеві жителі зможуть провести поточні ремонти у своїх будинках із використанням наданих будматеріалів. 

Попередньо кожна громада Київщини, яка постраждала від бойових дій, сформувала потреби щодо будівельних матеріалів, вікон, електроприладів та навіть сантехніки. Загалом список налічує понад 60 позицій. Відповідно до сформованих списків розпочалася доставка матеріалів. Згодом такі поставки відбудуться до інших населених пунктів пристоличного регіону. Наступного тижня матеріали також нададуть для близько 50 домогосподарств Ірпеня.

«Попри те, що ворожі ракети та дрони щодня атакують Україну, ми продовжуємо працювати кожен на своєму фронті. Наш фронт — якнайшвидше відновлення пошкодженої інфраструктури Київщини. Із самого початку повномасштабного вторгнення ми активно співпрацюємо з іноземними фондами та організаціями, які допомагають у відбудові. Щодня продовжуються відновлювальні роботи як за сприяння партнерів, так і за державні кошти. Маємо використовувати всі методи, аби якнайшвидше повернути людей до їхніх домівок», — зазначив Микола Бойко. 

Попередньо ми повідомляли, що на початку жовтня за сприяння УВКБ ООН у селі Бузова встановили модульні будинки на приватних садибах для родин, чиї домівки були повністю зруйновані. 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація